ÅFF-ikonen allt närmare spel

Åtvidabergs FF:s målvakt Henrik Gustavsson kommer allt närmare en fortsättning med sin klubb i söderettan.

Åtvidabergs FF:s målvakt Henrik Gustavsson närmar sig klartecken för vidare spel i division 1. "Det har rört sig framåt", säger han.

Åtvidabergs FF:s målvakt Henrik Gustavsson närmar sig klartecken för vidare spel i division 1. "Det har rört sig framåt", säger han.

Foto: Jens Bollius

FOTBOLL2018-12-03 22:00

– Det har rört sig lite framåt och jag är sugen. Jag har inte helt bestämt mig, men jag har pratat med ÅFF och nu funderar vi. Vi har kommit lite längre i diskussionerna, men det är en del bitar som måste lösas. Det lutar åt en fortsättning, men det handlar om att få ihop det så det fungerar, livet som helhet, säger Gustavsson.

Henrik Gustavsson, den 42-åriga ikonen som är "Fimpen" för många, säger att ÅFF har bollen och han väntar på förslag efter helgens diskussioner.

– Det handlar om praktiska saker, men vi har ju tid på oss, säger målvakten.

ÅFF:s tränare Rickard Johansson, som heller inte skrivit på något nytt kontrakt ännu, säger att han tror på Gustavsson i ÅFF-målet nästa säsong.

– Jag och Henrik är överens om träningen. Nu är det kontraktsbiten, och det är upp till sportgruppen att lösa, säger Johansson.

ÅFF har nu ledigt och drar i gång den gemensamma träningen 7 januari igen. Av testspelarna är det tre-fyra spelare som är aktuella, Motala AIF:s Adam Egnell plus några till på långväga håll.

Av de egna spelarna har anfallaren Alem Plakalo tränat med Halmstad, men de söker en mer etablerad forward och Rickard Johansson räknar med att Plakalo fullföljer kontraktet med ÅFF nästa år.

Däremot lär yttermittfältaren Simon Marklund lämna, tror ÅFF-tränaren.

– Jag vet inte var han går, men jag önskade honom lycka till och välkommen tillbaka efter sista träningen. Han lär gå vidare, bedömer Rickard Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!