Blivande 47-åringen redo för ännu en comeback

"Fimpen" gör comeback. Ja, du har hört den förut. På tisdagskvällen finns han tillgänglig för ett inhopp som utespelare för Horn/Hycklinge IF i bortamatchen mot Överum. "Jag gör det här för att få spela match med min 17-årige son Melker och för att sexan är den enda division i det svenska seriesystemet som jag inte har spelat i tidigare", säger han.

Henrik "Fimpen" Gustavsson har över 500 matcher bakom sig i Åtvidabergs FF som målvakt. Nu gör han comeback som utespelare i Horn/Hycklinge i division sex. Därmed har han spelat i alla divisioner från Allsvenskan till sexan under karriären.

Henrik "Fimpen" Gustavsson har över 500 matcher bakom sig i Åtvidabergs FF som målvakt. Nu gör han comeback som utespelare i Horn/Hycklinge i division sex. Därmed har han spelat i alla divisioner från Allsvenskan till sexan under karriären.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2023-05-30 13:21

Den evigt unge Henrik "Fimpen" Gustavsson blir 47 år i oktober, men känner ändå inte att han har gjort sitt ute på planen. Från sent 1990-tal fram till 2015 var han legendarisk målvakt i Åtvidabergs FF och spelade för klubben i såväl Allsvenskan, Superettan, Division 1 och Division 2.

Lägg där till att han spelat för Hjulsbro i Division 3 och 4 samt Sturefors och Horn/Hycklinge i division 5 så var det bara en serie som saknades på meritlistan.

– Det är mycket därför som jag väljer att göra en "comeback" till i Horn/Hycklinge. Det var sexan som saknades för att jag skulle få vara med bland de "stora pojkarna" som spelat i alla divisioner.

Den andra anledningen till comebacken är möjligheten att få spela tillsammans med 17-årige sonen Melker Gustavsson.

– Han är fotbollsfostrad i Kisa, men har valt att satsa lite mer på innebandyn i Rimforsa. Nu var han sugen på att spela lite fotboll igen och då passade det utmärkt att få göra det tillsammans nu när Horn/Hycklinge fått igång sin verksamhet igen efter ett par års uppehåll. Jag har flera jobbarkompisar som spelar i klubben med så det är lite extra kul.

Hur är formen inför comebacken?

– Snabbheten har aldrig varit bra och den har inte blivit bättre med åren. Jag brukar säga att det passar mig bäst att spela i en Baresi-roll som libero där jag kan ligga rätt och slippa springa så mycket.

undefined
Henrik "Fimpen" Gustavsson spelade i Horn/Hycklinge 2016 senast. Nu är det dags för ännu en comeback för den blivande 47-åringen.

"Fimpen" finns med i matchtruppen inför tisdagskvällens bortamatch mot Överum. Om det blir någon debut är dock oklart.

– Vi får se. Jag har träning med Åtvidaberg samma kväll. Jag är assisterande tränare där så det går förstås före. I bästa fall hinner jag ner till Överum och kan göra ett inhopp i andra halvlek. Annars får det blir debut lite senare under säsongen.

Hur hård satsning blir det?

– Nä, det blir inte så seriöst. Jag ska försöka vara med i mån av tid. Jag har ledarrollen och familjen med tre idrottande barn att engagera mig i också. Men det vore kul att få spela några matcher i alla fall. Jag har varit med och tränat lite och så fort man kommer ut på planen så känner man sig som en 18-åring igen. Det är så himla kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!