ÅFF missade en spelare – får böter av förbundet

Åtvidabergs FF straffas för misstaget i cupmatchen mot Malmslätts AIK – men får behålla segern.

ÅFF får fortsätta att spela i östgötacupen.

ÅFF får fortsätta att spela i östgötacupen.

Foto: Peter Jigerstrom

Fotboll2020-09-03 16:14

Efter straffdramatik vann ÅFF för en dryg vecka sedan mot division 3-laget Malmslätt i östgötacupen. Men matchen fick ett efterspel, då Maik lämnade in en protest mot att ÅFF använt sig av en spelare som inte var uppskriven på laguppställningen.

– Det var ett misstag som skedde. Spelaren är inte avstängd och det är inte något medvetet försök att fuska överhuvudtaget utan det är bara ett misstag som skett, sa tränaren Jesper Ny.

Nu har ärendet behandlats av Östergötlands Fotbollförbund och ÅFF döms till att böta 4 000 kronor för "administrativt misstag". Däremot får ÅFF behålla segern då ÖFF anser att misstaget faller inom ramen för den mänskliga faktorn.

I Småland har det som bekant varit ett liknande ärende, där Vimmerby IF missade att registrera en spelare mot Tranås FF. I det fallet ändrades resultatet. Från 3–1 till 0–3.

Det finns dock en skillnad. VIF hade med sig 17 spelare till hemmamatchen mot Tranås, vilket gjorde att den spelaren som inte registrerades inte heller fick plats i laguppställningen när felet upptäcktes.

Så här sa Tjonne Andersson, tävlingsansvarig för seniorfotbollen i Östergötland, för några dagar sedan angående matchen ÅFF–Malmslätt.

– Det kan gå illa för ÅFF ändå, men det hade varit mycket enklare att ta ett beslut för oss om de redan haft 16 spelare i laguppställningen. Om den här spelaren hade varit spelare nummer 17 hade det verkligen varit ett klart brott mot bestämmelserna. I det här fallet är han behörig på alla sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!