ÅFF mot ny storhetsperiod

"Sveriges bästa lag, Sveriges bästa lag". Det skanderade ÅFF-fansen i slutet av matchen mot Gefle. Och ta mig tusan... just nu är de bäst i Sverige. Det är bara att ta en titt i tabellen efter 6-1 mot Gefle. Just det: ÅFF leder.

Fotboll2012-04-11 06:22

På 1970-talet var Åtvidabergs FF en stormakt i svensk fotboll. Det där vet ni.
Nu toppar ÅFF allsvenskan igen. Vem vet... kanske är det något riktigt stort på gång återigen.
Efter utklassningen av erkänt försvarsstarka Gefle måste frågan ställas. Men visst, okey, det är tidigt och bara tre matcher är spelade.
- Nu måste vi landa efter den här matchen. Det går inte att sväva iväg bara för att vi vunnit tre matcher och spelat bra, säger ÅFF-tränaren Andreas Thomsson.
Han fick se sitt lag spela propagandafotboll stora delar av matchen. Bra rörelse, kryddat med varierat och bra passningsspel var nyckeln till setsiffrorna 6-1.

Olsson - inte nöjd
Efter vinster mot Örebro (4-3) och GAIS (2-1) fick de blåvita en perfekt start mot Gefle. Succéforwarden Viktor Prodell fixade 1-0 redan i den tredje matchminuten. På ett högerinlägg från danske Allan Olesen, letade sig bollen fram till Prodell, som från nära håll kunde bredsida in ettan.
- Sämsta tänkbara start för vår del. Det påverkade matchbilden hela första halvlek, säger Gefle-tränaren Per Olsson efteråt.
Han var - såklart - inte alltför uppåt:
- Det är en massa situationer i matchen som vi borde ha gjort annorlunda, men vi kommer inte jaga syndabockar. Vi får analysera det här först, men redan nu kan jag säga att vi har för dålig fart.

Årets mål?
Faktum är att Gefles backlinje, främst mittbackarna Olof Mård och Linus Malmberg, agerade som allt annat än allsvenska spelare. Om vi bortser från det, så var det här en spelmässig fullträff för ÅFF.
- Jag är jätteglad, det går inte vara annat. Vi genomför den här matchen på ett jättebra sätt, frånsett inledningen av den andra halvleken. Då blir vi passiva, säger Andreas Thomsson.
Det var också i den perioden som Gefle gjorde sitt enda mål (Mikael Dahlberg).
Innan dess hade hemmalaget gjort tre. 2-0-målet var mycket vackert och förmodligen en kandidat till "årets mål". Magnus Eriksson smekte in bollen i krysset med sin känsliga vänsterfot.
- Den satt skönt och det var viktigt också, sa Eriksson, som var bländade matchen igenom.
3-0 gjorde Prodell, som nu är uppe i fyra mål och ledning i den allsvenska skytteligan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!