ÅFF möter Värnamo

I fjol skiljde det två divisioner mellan lagen. I år spelar både IFK Värnamo och Åtvidabergs FF i Superettan. Och med bara en förlust på de sex inledande matcherna har nykomlingen från Värnamo verkligen imponerat. - Vi är så bra som serieinledningen visar. Visserligen har vi fyra oavgjorda men känslan är ändå att vi har haft marginalerna emot oss, säger tränare Glenn Ståhl, vars lag gästar Kopparvallen i kväll.

Fotboll2011-05-19 06:28

Glenn är själv född och uppvuxen i Värnamo. I fjol tränade han division I-laget Husqvarna FF men tackade ja till sysslan som Värnamo-tränaren då Jonas Thern valde att hoppa av.
- Det är en stor förmån at få ha det här jobbet. Jag har aldrig tidigare varit med om att träna ett lag där man måste lägga band på killarna. Många av våra spelare är ute på planen en halvtimme innan träningen och står kvar och nöter detaljer en halvtimme efter. De är oerhört målmedvetna. ambitiösa och äregiriga, säger han.

Ge trygghet
Med tanke på IFK Värnamos säsongstart kan man fråga sig om steget från division I till Superettan inte är så stort som man kan tro?
- Jo, det tror jag att den är. Det är alltid en stor omställning att gå upp en division men vi har kvaliteter i laget som gör att jag tror att vi kommer klara oss riktigt bra.
- Mycket handlar om att våga och att ge spelarna trygghet. Genom glädje och genom att tillåta misstag försöker vi utveckla både den enskilda spelaren och gruppen. Att ha överseende och låta människor göra fel är den bästa skolan - både i livet och på fotbollsplanen, berättar Glenn Ståhl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!