ÅFF om Sandholm: "Ser ut att lösa sig"

Simon Sandholm har länge varit på väg från Vimmerby IF till Åtvidabergs FF. Nu verkar det lösa sig inom kort. "Det lär bli klart snart, säger Sandholm.

Simon Sandholm kommer med stor sannolikhet lämna Vimmerby IF för Åtvidabergs FF.

Simon Sandholm kommer med stor sannolikhet lämna Vimmerby IF för Åtvidabergs FF.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-02-25 17:45

Anfallaren kommer därmed, med största sannolikhet, lämna Vimmerby IF. David Lindgren från VIF:s sportgrupp säger så här: 

– Vi är överens med Åtvidaberg och han har tränat med dem en tid. Det är bara en formalitet som återstår, vad jag förstår. 

Totebosonen får därmed lira i division 2 istället för division 4 den kommande säsongen. 

– Jag känner att det finns ett sug att komma någonstans med fotbollen. Jag har många gamla vänner från tiden när jag var i "Åtvid" både i laget och runt föreningen. De har ett ungt spännande lag och det här känns som rätt steg i utvecklingen, säger Simon Sandholm själv om övergången som väntas bli klar snart. 

Vad tror du om ÅFF:s chanser i år?

– Det är ett ungt lag och många gör sin första seniorsäsong. Vi har gjort det bra på försäsongen och det ser lovande ut. Känslan är att vi kommer gå bra. Jag får försöka kämpa mig till en startplats, så får vi se. Det ska bli roligt. 

Mats Karlsson i ÅFF:s sportgrupp om Simon Sandholm: 

– Det är inte riktigt påskrivet än med allting. Vi har grejat med några detaljer. Nu börjar det närma sig och det ser ut att lösa sig. 

Vad betyder det för er att få in Simon?

– Han har ju en bakgrund här, att han gick i skolan. Det var en bra talang då och nu har han växt mentalt efter att ha spelat seniorfotboll. Simon har spetsegenskaper i snabbheten och målskyttet. Förhoppningsvis kan han och laget växa i division två. Han kommer vara med och konkurrera om startplatser. 

ÅFF ser ut att få in en förstärkning i form av Simon Sandholm.
ÅFF ser ut att få in en förstärkning i form av Simon Sandholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!