ÅFF-poäng i publikfest på Nya Parken

Inhopparen Mattias Mete förstörde festen för huvuddelen av de 15 715 åskådarna på Nya Parken i Norrköping. Han skickade in 2-2 i 87:e minuten. - Ni vill inte veta mina känslor just nu, sa IFK-tränaren Janne Andersson efteråt.

Fotboll2012-05-24 07:11

Det bjöds på perfekta fotbollsförutsättningar i det första allsvenska derbyt mellan IFK Norrköping och Åtvidabergs FF sedan 1982. Solen sken från klar himmel, båda klackarna var i toppform och det var i princip fullsatt på Parken (15 715, nytt publikrekord på nya arenan). Det kändes på stämningen att det var något speciellt som låg i luften. Ett hett vibrerande östgötaderby. Dramatiskt blev det också. Och det var två inhoppare som stal uppmärksamheten.

Kolla här: Christoffer Nyman hann bara vara inne på planen i 30 sekunder innan han via stolpen satte 2-1 inför en kokande hemmapublik. Då stod matchklockan på 79:49.
Mattias Mete hoppade in i den 83:e minuten. Fyra minuter senare fixade han påpassligt och något märkligt 2-2.
- Kul för Mete att få göra sitt första allsvenska mål i det läget, sa ÅFF-tränaren Andreas Thomsson.
Thomsson var onekligen den av huvudtränarna som var mest nöjd med resultatet. Det framgick ganska tydligt - och det var också förståeligt. IFK var det bättre laget och faktum är att ÅFF hade förtvivlat svårt att skapa heta lägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!