ÅFF-spelarna har rest till Danmark

Läget är fortsatt mycket osäkert för Luis Soares och Paulo Vyctor i Åtvidaberg. Just nu är brasseduon i – Danmark.

Vart är Paulo Vyctor och Luis Soares på väg?

Vart är Paulo Vyctor och Luis Soares på väg?

Foto: Per Bergsten

fotboll2018-08-29 20:05

Med hjälp av externa pengar har Luis Soares och Paulo Vyctor hyrts in till ÅFF för att under hösten rädda klassikerklubben kvar i division 1. Men pappersarbetet med nödvändigt klartecken från Brasilien har dragit ut på tiden och spelarna är ännu inte klara.

Vi har tidigare berättat om problematiken – och läget har inte ljusnat.

En person med god insyn i föreningen säger.

– Det ser mörkt ut att de ska spela här. Men inget är kört förrän det är kört.

Ordföranden Ingvar Gustavsson bekräftar att det strular och det fortsatt mycket osäkra läget. Samtidigt har både Soares och Vyctor rest till Danmark – där transferfönstret inte stänger förrän vid midnatt på fredag – för att träna och visa upp sig för en klubb där.

– Med all sannolikhet är de tillbaka hos oss i slutet av veckan. Det räknar jag med, säger Gustavsson.

Så de är inte på väg till Danmark i stället?

– Nej, det kan jag inte se.

Samtidigt uppger ÅFF-basen att övergången egentligen var tvungen att vara helt klar innan det svenska transferfönstret stängde för några veckor sedan, men där hoppas klubben få övergångarna godkända med tanke på att man själva skickade in sina papper i tid.

– Att det ska vara klart redan till helgens match känns orealistiskt, men vi jobbar hårt att få till en lösning. Men visst, det finns en risk att det inte går i lås och då litar vi på det lag vi har, säger Ingvar Gustavsson.

Av brassespelarna har framförallt Luis Soares imponerat stort på Åtvidabergs träningar och storsponsorn Per Lindqvist, som finansierat värvningarna, hoppas på en fortsättning under 2019.

– Honom ska vi försöka att binda upp för nästa år också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!