ÅFF tappade ledning igen: "Samma problem"

2–0 blev 2–2 – och ett nytt kryss för Åtvidabergs FF. "Klart att det är en besvikelse, men vi är bättre nu än vad vi var i början på säsongen", sa tränaren Jesper Ny.

Nyförvärvet Gabriel Johansson var besviken efter matchen.

Nyförvärvet Gabriel Johansson var besviken efter matchen.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-05-02 13:01

Känslorna var blandade efter mötet på Tornvallen på den skånska slätten. Å ena sidan: 70 minuters total kontroll och en 2–0-ledning som borde varit större. Å andra sidan: 20 minuters darr och nervositet där hemmalaget Torn faktiskt kunde ha vunnit matchen på slutet.

– Det är klart att ingen tycker det är roligt att tappa en tvåmålsledning. Vi borde ha dödat matchen i första halvlek, sa Jesper Ny.

Nye försvararen Gabriel Johansson suckade i intervjun direkt efter slutsignal: 

– Vi ska ju vinna den här matchen. Det är samma problem som vi haft varje gång. Vi har en ledning men backar hem och låter dom göra två mål. 

Theodor Skarp gjorde 1–0 redan efter tre minuters spel och Jose Segura Bonilla satte 2–0 strax före paus. Så långt allt gott, ÅFF hade full koll på Torn som inte skapade en enda målchans i den första halvleken. Matchbilden var densamma fram till att hemmalaget fick en frispark med 20 minuter kvar. Dino Mesic reducerade – och efter det blev det rena vilda västern-fotbollen. Inhoppande Hugo Ahl kvitterade för Torn och det var bud på fler mål från båda lag i slutskedet.

– Vi spelade sönder dom före paus, man kan inte förvänta sig att matchbilden ska se likadan ut över 90 minuter. Vi kanske kunde fattat bättre beslut och varit mer aktiva med att försöka behålla matchbilden, men samtidigt gör vi många bra saker också. Ser man på det nyktert så har vi stegvis blivit lite bättre för varje match, sa Jesper Ny. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!