ÅFF tappade tre mål under sista sju minuterna

Åtvidaberg hade ledningen med 3-1 och dessutom en straff med tio minuter kvar. Slutresultatet: 4-3. Till Häcken. De flesta hade svårt att förstå vad som egentligen hände. Tvåmålsskytten Johan Niklasson bara suckade. - Jag vet inte hur det gick till. Det kändes ju hur lugnt som helst.

Fotboll2008-10-01 06:20

Gårdagens toppmatch på Rambergsvallen i Göteborg hade allt.
Och lite till.
Åtvidaberg hade länge ledningen med 3-1. Kanske inte helt välförtjänt sett till den första halvleken, där hemmalaget hade det mesta av spelet. Åtvidaberg satsade istället på ett lågt försvarsspel och snabba spelvändningar.
Men ju längre tiden gick, ju säkrare blev ÅFF. Med tio minuter kvar fick dessutom Åtvidaberg en straff när Ricardo Santos blev fälld. I samma situation blev Häckens Mattias Östberg utvisad.
Santos missade - och Häcken påbörjade en osannolik vändning.
2-3 i 83:e.
3-3 i 89:e.
4-3 i 91:e.
Dessutom med en spelare mindre (!) på planen. Tvåmålsskytten Johan Niklasson hade lätt att hålla sig för skratt efter slutsignalen.
Han satt med sänkt blick i Åtvidabergs omklädningsrum som var i ett chocktillstånd.
- Vi kollapsade, helt enkelt. Vi blev kanske för bekväma i slutet, sa Niklasson.