ÅFF-tränaren blir kvar: "Vi är överens"

Räkna med samma tränarduo i Åtvidabergs FF även kommande säsong. "Vi är överens, jag skriver på i dagarna", säger Jesper Ny.

Jesper Ny kommer att träna Åtvidabergs FF även kommande säsong.

Jesper Ny kommer att träna Åtvidabergs FF även kommande säsong.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-01-11 20:30

Tillsammans med assisterande tränaren Henrik Gustavsson tog han över när Tor-Arne Fredheim fick sparken från ÅFF i slutet av säsongen 2019. Duon lyckades inte hålla kvar laget i division 1 då, men efter en säsong i tvåan kommer föreningen åter att ha ett lag i landets tredje högsta serie. 

Jesper Ny och Henrik Gustavsson kommer också att fortsätta leda laget.

– Jag har inte tänkt att göra något annat än att träna ÅFF. Vi är överens, jag skriver på i dagarna, säger Jesper Ny.

Har du kunnat ladda om efter fjolårets maratonsäsong?

– Jag har försökt koppla bort fotbollen och har faktiskt inte varit på Kopparvallen efter att säsongen tog slut. Det har varit skönt att vara ledig och göra andra saker, men nu känns det bra att det drar igång, säger Jesper Ny i bilen på väg mot Åtvidaberg.

ÅFF inledde säsongen 2021 med ett träningspass under måndagen. Precis som ordföranden Martin Siggesjö tidigare flaggat för kommer det att finnas en hel del provspelare med under januari månad. Redan under måndagen fanns ett antal spelare med, vilka det var ville Jesper Ny inte säga.

Nyförvärv?

– Vi har kommit en bit på vägen och det kommer att tillkomma ett antal nya spelare. Exakt hur många det blir vet jag inte, men vi ska försöka hitta en balans mellan våra egna talangfulla killar och lite mer rutinerade spelare, säger Jesper Ny.

Enligt ÅFF-tränaren är det många som hör av sig till klubben.

– Det är många mejl och telefonsamtal. Man märker att ÅFF ses som en attraktiv klubb med en fin anläggning och fina miljöer för spelarna att utvecklas i, säger Jesper Ny.

Från förra årets trupp står det klart att talangfulle Max Malmén skrivit på för Mjölby AI och att mittfältaren Daniel Enqvist också lämnar ÅFF.

– Vi ska ha en avstämning med sportgruppen i veckan för att bilda oss en uppfattning om läget i truppen. Vi vet nog mer efter det. Att säsongen blev så förskjuten för oss gör att vi inte har lika mycket tid att förbereda oss som man är van vid, säger Jesper Ny.

Sju träningsmatcher är inbokade, den första mot division 1-kollegan Karlstad på bortaplan den 6 februari.

Fortfarande har inget besked kommit angående Västra Frölundas överklagan om att ge division 1-platsen till ÅFF. 

"Riksidrottsnämnden har inte fattat beslut i ärendet ännu. Jag kan tyvärr inte svara på när beslutet kommer att meddelas", skriver förbundsjuristen Ida Arvidsson i ett mejl till Corren.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!