ÅFF-tränaren inför rysaren: "En enkel ekvation"

Det var en skrällpoäng med mersmak för Åtvidabergs FF. Men nytt kontrakt i Ettan södra kunde man inte fira i Skövde.

Jesper Ny var nöjd med insatsen i Skövde.

Jesper Ny var nöjd med insatsen i Skövde.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-11-13 17:37

– Ekvationen är enkel. Vi ska bara fundera på att vinna sista matchen så behöver vi inte kolla på någon tabell, sa ÅFF-tränaren Jesper Ny i bussen på väg hem från Västergötland.

ÅFF stod för en stark insats och fixade 1–1 mot superettanjagande Skövde – men samtidigt kunde Assyriska Turabdin avgöra på övertid mot Oskarshamn i sin match. Det betyder att det bara skiljer en poäng till nedflyttningsstrecket med en omgång kvar.

– Någonstans får vi titta på vad vi har presterat idag. Vi åkte till Skövde i november och tog en poäng på naturgräset där. Att tänka på vad alla andra gör blir tradigt i längden. Nu ska vi vinna mot Torn i sista matchen så slipper vi fundera, sa Jesper Ny.

Topplaget Skövde hade dukat upp till fest – 1 415 (!) personer fanns på plats på Södermalms IP för att se västgötarna ta ytterligare ett kliv mot superettan. Kanske kände hemmaspelarna pressen, ÅFF var nämligen minst lika bra under stora delar av matchen. Skövde satte visserligen 1–0 på straff efter dryga 20 minuter, men Samuel Östlund kvitterade på nick med första halvlekens sista bolltouch. 1–1 var ett resultat som stod sig matchen ut. Hemmalaget fick rejäl press först de sista minuterna och hade bland annat två bollar i ribban.

– En väldigt bra första halvlek där vi kom åt dom i presspelet precis som vi ville. Efter paus blev de tunga att stå emot och vi fick inte fast bollen på offensiv planhalva. Det var mycket kamp och duellspel, sa Jesper Ny.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!