ÅFF:s ordförande: "Glasklart regelverk"

Åtvidabergs FF flyttas upp i division 1, det har svenska fotbollförbundets disciplinnämnd bestämt. "Här var det glädje klockan 10", säger ÅFF-ordföranden Martin Siggesjö.

ÅFF flyttas upp i division 1, enligt ett beslut från fotbollförbundets disciplinnämnd.

ÅFF flyttas upp i division 1, enligt ett beslut från fotbollförbundets disciplinnämnd.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2020-12-11 10:22

Det var just klockan 10 på fredagsförmiddagen som svenska fotbollförbundet kommunicerade ut beslutet på sin hemsida. Efter det andra kvalmötet mot Västra Frölunda protesterade ÅFF mot att Göteborgsklubben använt sig av en spelare som stod på två varningar och således skulle vara avstängd i matchen. Fotbollförbundets disciplinnämnd ger nu ÅFF rätt i frågan.

"Disciplinnämnden konstaterar i sitt beslut att den utpekade VF-spelaren stod på två varningar inför returmötet och därmed inte fick delta i matchen. Då Västra Frölunda följaktligen har använt sig av en obehörig spelare i matchen så utesluts laget ur kvaltävlingen. Som enda kvarvarande lag i kvaltävlingen flyttas därmed Åtvidaberg upp till Ettan", skriver Disciplinnämnden i ett uttalande.

Martin Siggesjö säger sig inte vara förvånad över beslutet:

– Reglementet är glasklart i mina ögon, jag tycker det är helt rätt att vi får division 1-platsen. Ändå är man såklart både lättad och glad, jag har pendlat mellan att vara ganska säker på att vi skulle få rätt till att ha en obehaglig känsla i kroppen. Nu är det en glad stämning här, säger Martin Siggesjö som befann sig på Kopparvallen med ett litet gäng runt ÅFF-organisationen.

– Nu har vi något att jobba för inför nästa säsong, jag utgår ifrån att vi spelar i division 1 då, säger Martin Siggesjö.

Beslutet kan överklagas inom tre dagar till Svenska Fotbollförbundets Överklagandenämnd. Västra Frölunda har redan meddelat att de kommer att ta ärendet vidare (se annan artikel).

– Men de måste tro på att de har något att överklaga på. Jag tror inte att beslutet blir ändrat, jag ser inga skäl till det, säger Martin Siggesjö.

Disciplinnämnden konstaterar också i sitt beslut att det för andra året i rad uppstått frågetecken kring regelverket i kvalspelet och att en översyn bör göras för att undvika såna här situationer i framtiden. I fjol var det Trosa Vagnhärad som i den sista kvalomgången till division 2 spelade med en spelare som fått rött kort i den föregående kvalrundan. Först fråntogs Trosa segern efter beslut av disciplinnämnden, men överklagandenämnden ändrade beslutet och gav föreningen rätt.

– Men det var skillnad mot vårt fall, eftersom Trosa pratat med någon på förbundet som gett dom fel information, säger Martin Siggesjö.

Åtvidabergs FF flyttas upp i division 1.
Åtvidabergs FF flyttas upp i division 1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!