ÅFF:s protest mottagen – nu händer detta

ÅFF har sin tolkning på avstängningsreglerna vid kvalspelet – Västra Frölunda har en annan. Nu har protesten inkommit till fotbollsförbundet där ÅFF hävdar att Frölunda spelat med en avstängd spelare i kvalet.

Västra Frölunda jublar – ÅFF deppar.

Västra Frölunda jublar – ÅFF deppar.

Foto: Peter Jigerstrom

Fotboll2020-12-08 07:05

I det första kvalmötet med Västra Frölunda spelade inte ÅFF:s Josh Bragg då han hade två varningar efter matcherna mot Skiljebo och Boden. ÅFF kollade med Svenska fotbollförbundet inför torsdagens match mot Västra Frölunda om han fick spela – men beskedet var att han var avstängd och alltså inte fick det. Men i kvalmatch nummer två på Kopparvallen spelade Anton Delwér för gästerna, trots att han också hade två varningar sedan tidigare. 

– Det är en ny tävling i kvalomgång två och då ska varningarna nollas, sa Frölundatränarna efter matchen, med Adam Ekblad i spetsen.

Frölunda gör sin tolkning av reglerna att kvalomgång två är en ny tävling och då ska varningar nollas. En ny tävling är det om nytt lag tillkommer. Men ÅFF:s tolkning är att Frölunda inte är ett nytt lag som tillkommer, eftersom det var sex lag från början i kvalet. Åtvidabergs FF har därför skickat in en protest till fotbollsförbundet som mottogs under måndagen. 

– Vi har påbörjat handläggningen och till på onsdag morgon har Frölunda på sig att yttra sig över protesten. Disciplinnämnden kommer att pröva detta. Jag kan inte uttala mig om regelverket i och med att föreningarna har varsina tolkningar, säger förbundets tävlingsjuridiska handläggare Jeanette Green Jeppson.

När kan ett beslut komma?

– Det vet jag inte och kan inte gissa heller när det kan komma. Men vi handlägger det skyndsamt, säger Green Jeppson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!