ÅFF:s reaktion efter glädjebeskedet – Frölundas svar

Västra Frölundas överklagan prövas inte – och Åtvidabergs FF har kvar sin plats i division 1. "Planeringen är redan igång", säger ÅFF-ordföranden Martin Siggesjö.

ÅFF kan jubla. Igen. Josh Bragg gjorde mål på Kopparvallen, men då såg det inte ut att räcka för ettan. Nu är läget ett annat för klassikerklubben.

ÅFF kan jubla. Igen. Josh Bragg gjorde mål på Kopparvallen, men då såg det inte ut att räcka för ettan. Nu är läget ett annat för klassikerklubben.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2020-12-19 16:44

Västra Frölunda överklagade beslutet att ge ÅFF platsen i division 1-fotbollen nästa säsong, men på fredagskvällen kom beskedet från fotbollförbundets överklagandenämnd: prövningstillstånd meddelas inte, vilket innebär att disciplinnämndens beslut står fast.

Det bekräftas av Artur Ogelid, som är sekreterare i överklagandenämnden. Samma besked nådde även ÅFF.

– Vi kände oss ganska trygga med att beslutet skulle stå fast, men samtidigt vet man aldrig och för varje dag som gått har man tyckt att det har dragit ut på tiden. Nu vet vi och det känns jätteskönt, säger Martin Siggesjö. 

Fortfarande finns en möjlighet för Frölunda att fram till 4 januari ta ärendet vidare till riksidrottsnämnden. Sporten sökte förgäves representanter för Göteborgsklubben under fredagen, men i ett sms till GP skriver ordföranden Wictoria Rasmusson att klubben kommer att överklaga ärendet och att man inte tänker kommentera det närmare.

Martin Siggesjö säger:

– Känslan är att det ska mycket till för att få ett annat utfall. Jag tycker att regelverket är tydligt och ger oss rätt. Det här var ytterligare ett bevis på det.

Bakgrunden kan ni:

Frölunda vann det heta kvalmötet, men ÅFF protesterade mot att motståndaren använt en icke tillåten spelare i andra matchen. Förbundets disciplinnämnd gav ÅFF rätt och klubben fick därmed ta över division 1-platsen. Nu kom alltså överklagandenämnden fram till att det inte fanns någon anledning att ompröva beslutet.

ÅFF kan fortsatt planera för spel i division 1 till våren – och Siggesjö erkänner att jobbet redan har inletts. 

– Ja, planeringen är redan igång. Ni kan räkna med att ett och annat presenteras ganska snart, säger han.

Som Sporten berättat tidigare är det i praktiken klart att populära tränarduon Jesper Ny och Henrik Gustavsson blir kvar, även om inga papper ännu är påskrivna. På spelarsidan är det bara unge Fredrik Cårebo som har kontrakt, men efter avancemanget räknar ordföranden med att behålla stora delar av truppen.

– Vi ska fortsätta att jobba realistiskt och sansat. Till att börja med är målet att etablera oss i ettan, säger han.

Ingen risk att det gick för fort att ta sig tillbaka?

– Det här var inte målet när säsongen började, men nu har killarna gjort det så bra att många viktiga spelare säkert inte varit kvar om det blivit en säsong till i tvåan. Nu får vi en helt annan möjlighet att bygga vidare på den här stommen, säger Martin Siggesjö.

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!