Vimmerbytjejen om landslagsdebuten: "Gåshud"

Agnes Karlsson fick göra sin landslagsdebut för F17-landslaget när Sverige mötte Rumänien i två landskamper. Nu är hon tillbaka på svensk mark och berättar om upplevelsen. "Det var mäktigt att gå in på planen och sedan lyssna på nationalsången, säger hon.

Agnes Karlsson är nu hemma i Sverige och berättar om känslorna efter landslagsdebuten i Rumänien.

Agnes Karlsson är nu hemma i Sverige och berättar om känslorna efter landslagsdebuten i Rumänien.

Foto: Privat

Fotboll2023-10-31 19:00

När Sporten når Agnes har hon precis landat på Arlanda efter landslagsäventyret i Rumänien med landslaget. Vimmerbytjejen försöker fortfarande att smälta om vad hon var varit med om.

– Det var en helt otrolig känsla. Det har alltid varit något jag drömt om att få representera Sverige, säger Agnes Karlsson.

Den första landskampen mot Rumänien spelades på lördagen där Sverige vann med 1–0. Då fick Agnes hoppa in i den 70:e minuten. Till returmötet, där det blev också seger, fick hon gå ut på planen som en startspelare.

– Till en början var det mäktigt att gå in på planen och sedan lyssna på nationalsången. Det var gåshud och det är ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma.

undefined
Det svenska landslaget med Agnes Karlsson längst ner till vänster.

Hur var det att spela sedan?

– Det var kul att komma in från start då det är lite lättare att komma in i matchen. Man märkte att internationell fotboll är mer fysiskt och att det går mycket snabbare. Det var tufft men jättekul. 

Agnes tar med sig många intryck från dagarna med landslaget.

– Nu vet jag vad som krävs för att vara på topp och det är dit jag vill. Sedan är det roligt med sådana här läger att man får kompisar från hela Sverige.

Nästa landslagssamling är i slutet av november och början på december. Då väntar två landskamper på Island.

– Jag har fått höra att jag gjorde bra ifrån mig. Men det är inget jag går och tänker på om jag blir uttagen igen. Jag försöker bara ta en dag i taget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om