Ahlerup ny VD för AIK Fotboll

Sedan en månad tillbaka har AIK Fotboll AB stått utan VD. Sedan dess har det tisslats och tasslats om att Astrid Lindgrens Världs förre VD, Mikael Ahlerup, skulle vara en het kandidat till posten. Igår blev det officiellt.

Fotboll2015-07-20 21:19


AIK Fotbolls VD Thomas Edselius sade upp sig i juni. Igår presenterades ersättaren och det är en Vimmerbybekanting som ska ta över rodret hos Gnaget. Under tio år var han framgångsrik VD för Astrid Lindgrens Värld, där han slutade 2013. Nu blir det alltså fotboll för hela slanten.
- Att efter 17 år som direktör i näringslivet och med AIK i mitt hjärta få anta utmaningen som VD känns mycket bra. Förstås medveten om att det är en rejäl utmaning, men det är också en roll jag trivs med, säger han i ett pressmeddelande.
Ahlerup vill fortsätta arbetet med att ytterligare stärka AIK som en toppklubb i Sverige.
- Jag lockas av styrelsens tydliga ambition att genom en professionell ledning etablera AIK på en högre nivå. Potentialen är enormt stor och att få vara med och bidra till att utveckla AIK för framtiden gör mig till en lycklig man idag.
Johan Segui, ordförande i AIK-fotboll, säger så här som VD-värvningen.
- AIK Fotboll får en stark ledare med mångårig VD-erfarenhet från publika verksamheter. Genom att sätta själva upplevelsen i centrum samt med en stor förståelse för vad en besökare vill ha har Mikael framgångsrikt utvecklat flera verksamheter och med rejäl tillväxt som resultat. Det är en viktig egenskap för det långsiktiga arbetet för ett starkare AIK Fotboll, säger han.
Mikael Ahlerup tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!