Ahmedhodzic: "Vi tappar huvudet lite"

Mardrömsminuter släckte Malmö FF:s hopp om att välta storklubben Juventus. –Vi tappar huvudet lite och tappar fokus, säger försvararen Anel Ahmedhodzic efter 0–3-förlusten i Champions League.

Malmö FF-försvararen Anel Ahmedhodzic i kamp med Juventus Paulo Dybala när MFF föll med 0–3 hemma i Champions League-premiären.

Fotboll2021-09-15 00:49

Ute i Europa straffas man omgående vid misstag – det fick Malmö FF erfara hemma mot Juventus i Champions League-premiären.

– Jag tycker att vi gör det bra till det att de gör 1–0. Sedan känns det som att vi tappar huvudet lite och tappar fokus, säger MFF-backen Anel Ahmedhodzic.

Tunga slutminuter

Vid 0–1-målet i den 23:e minuten tappade MFF markeringen på målskytten Alex Sandro – trots gott om folk i straffområdet.

Sedan kom mardrömsminuterna i slutet av den första halvleken. Först rev Lasse Nielsen ner Juventusanfallaren Álvaro Morata i straffområdet och på den efterföljande straffen satte Paulo Dybala 2–0.

Knappt en minut senare – på tilläggstid – rann Morata igenom och lobbade in 3–0 över en chanslös Ismael Diawara i MFF-målet.

– Släpper man fokus på en spelare som Morata, som alltid ligger på gränsen till offside, riskerar man att ge honom frilägen, säger Ahmedhodzic och fortsätter:

– Det är en farlig spelare, och det är många sådana spelare i Europa.

Precis som i allsvenskan och det tidigare kvalspelet till Champions League ställde MFF upp i en 3–5–2-uppställning och Juventus överbelastade Malmös kanter hårt.

– Vi ska försöka spela på vårt sätt. Om vi ska ta poäng i Champions League-gruppspelet ska vi göra det på vårt sätt. Förlora på vårt sätt och vinna på vårt sätt, säger Malmös lagkapten Anders Christiansen om valet av taktik.

Jämfört med allsvenskan har dock MFF klart mycket mindre bollinnehav i Champions League-matcherna.

– Vi har inte lika mycket boll som i allsvenskan, men vi spelar efter de principer vi tränar efter varje dag. Det ska vi fortsätta göra i de fem sista (gruppspelsmatcherna) också, säger Christiansen.

"En läropeng"

Under de inledande 20 minuterna stod dock Malmö upp bra.

– Vi ska försöka göra det i längre perioder och i 90 minuter också. Det är en läropeng. Det är en ny nivå, säger Christiansen.

När väl Juventus fick sina chanser straffades MFF omedelbart.

– Det är klassiskt italienskt. Man tycker att det går långsamt, men plötsligt så exploderar de. Det är det som är skillnaden, säger Christiansen och fortsätter:

– Vi gör vad vi kan för att få någon poäng med oss, men i dag var det inte tillräckligt. Ska vi ha poäng måste alla elva prestera på topp.

Närmast väntar ett toppmöte i allsvenskan för MFF, som är tabellfyra med sina 34 poäng. På lördag kommer serieledaren Djurgården (37 poäng) till Malmö.

Nästa match i Champions League är borta mot ryska Zenit S:t Petersburg den 29 september. Även Zenit står på noll poäng i grupp H efter 0–1 borta mot Chelsea i premiären.