AIK beviljas lÄn pÄ tvÄ miljoner kronor

De allsvenska fotbollsklubbarna har lidit ekonomiskt av den publikfria och starkt pandemiprÀglade sÀsongen. Nu gÄr AIK ut pÄ sin hemsida med att man fÄtt ett lÄn pÄ tvÄ miljoner kronor beviljat frÄn Den svarta massan, en ekonomisk förening skapad av klubbens supportrar.

Mikael Lustig var ett av flera tunga nyförvÀrv som AIK plockade in under sommaren. Arkivbild.

Mikael Lustig var ett av flera tunga nyförvÀrv som AIK plockade in under sommaren. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2020-09-07 15:50

"Vi har haft ett behov av att förstÀrka herrarnas trupp och genomföra förÀndringar. Den externa finansieringen Àr en viktig del för att kunna genomföra detta och samtidigt undvika belastning pÄ klubbens kassa", sÀger AIK:s finansdirektör HÄkan Strandlund och fortsÀtter:

"LÄnet frÄn Den svarta massan blir dÀrmed ocksÄ ett viktigt finansiellt stöd för att hjÀlpa klubben igenom den rÄdande situationen med pandemi och spel inför tomma lÀktare."

LÄnet Àr amorteringsfritt det första Äret. AIK, som sportsligt har gÄtt tungt i allsvenskan och huserar i tabellens bottenregion, har under sommaren förstÀrkt laget med landslagsmeriterade backarna Mikael Lustig och Sotirios Papagiannopoulos samt mittfÀltaren Filip Rogic och anfallaren Bojan Radulovic.

I pandemins kölvatten blev den ekonomiska smÀllen lindrigare Àn befarat nÀr börsnoterade AIK redovisade Ärets andra kvartalsrapport i augusti. IntÀkterna hade dÄ fallit ned till 32,6 miljoner jÀmfört med 40,3 miljoner ett Är tidigare.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!