AIK får dubbla hemmamatcher i Europakvalet

AIK får dubbel hemmafördel i kvalet till Conference League. Nu är det klart att motståndarna Vorskla Poltava spelar sin "hemmamatch" i Sverige.

AIK får spela båda kvalmötena på svensk mark. Arkivbild.

AIK får spela båda kvalmötena på svensk mark. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2022-06-22 15:58

Det ukrainska laget Vorskla Poltava blev Stockholmslagets kvalmotståndare till Europa Conference League. Att matchen skulle kunna spelas på ukrainsk mark var högst osannolikt till följd av Rysslands intåg i landet.

Klubbarna har tillsammans kommit fram till lösningen att båda matcherna ska spelas i Sverige, något som också godkänts av europeiska fotbollsförbundet Uefa.

Den första matchen spelas torsdagen den 21 juli på Tele2 arena med Vorskla som hemmalag och den andra sex dagar senare, 27 juli, på Friends arena med AIK som hemmalag.

"Vi har sedan lottningen haft en mycket god dialog med FC Vorskla om vilka möjligheter som fanns sett till den extrema situationen som är i Ukraina. Jag är väldigt glad att vi tillsammans kunde landa i denna lösning som också UEFA sett som den idé som skapar bästa sportsliga förutsättningar för alla parter", säger Manuel Lindberg, vd för AIK Fotboll, i ett pressmeddelande.

AIK lottades först att spela sin hemmamatch på Friends arena den 21 juli, men till följd av en Lady Gaga-konsert tvingades matchen flyttas och Tele2 arena blev lösningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!