AIK-hjälten: "Kanske inte behöver mer tid?"

AIK var på väg att tappa både två poäng och mark i den täta guldstriden. Då nickade Bojan Radulovic in segermålet på sin första bolltouch i matchen: –Helt galet! En chans från ingenstans, mål och tre viktiga poäng in. Jag är så lycklig, säger AIK-anfallaren efter 1– 0 borta mot Sirius.

AIK:s Bojan Radulovic Samoukovic precis efter att han slagit in 1-0-målet.

Fotboll2021-08-16 21:06

Det var dock Uppsalalaget som inledde bäst, satte fin press på AIK och såg till att en stor del av första halvlek spelades på framför allt AIK:s planhalva.

Efter sju förluster och en oavgjord match lagen emellan sedan Sirius gjorde comeback i Allsvenskan 2017 väcktes hoppet hos de blåsvarta hemmafansen om ett trendbrott.

Så blev det inte, konstaterar Siriusbacken Tim Björkström bittert:

– Vi gör det bra i 89 minuter. Sedan får de en chans och gör mål. Det känns! Vi spelar stundtals riktigt bra, kommer igenom hela tiden och stundtals får AIK inte ens låna bollen men det är så typiskt att de får en chans och gör mål. Vi går i den fällan i dag igen tyvärr, säger han.

Inhopparen hjälte

Och den som bara behövde en chans var anfallaren Bojan Radulovic som alternerar i startelvan med Henok Goitom och som den här regngrå måndagskvällen började på bänken.

21-åringen kom in i 77:e minuten och hade inte en enda bolltouch förrän i 89:e minuten då han var starkast i en duell vid bortre stolpen och, mötte ett inlägg med pannan och nickade in segermålet (1– 0).

– Det är helt sjukt egentligen för när man kommer in i 77:e minuten som jag gjorde så har man inte så mycket tid på sig att bygga något men jag kanske inte behöver mer tid än så här? Om jag får avgöra sent i varje match framöver så inte mig emot. Det gör jag gärna, säger Bojan Radulovic med ett skratt.

Och även om ”chansen kom från ingenstans” så var det inte ett helt slumpmässigt mål ändå:

– Vi har snackat hela veckan om att Sirius är kreativa och bra på att rulla boll men också att de inte är lika bra i fasta situationer medan vi är starka där så planen var att skicka många starka inlägg ner mot stolparna och nu kom det ett perfekt inlägg till mig just där som vi hade tänkt så det blev ett fint mål.

Lika med Malmö

TT: Du och Henok Goitom turas om att starta och i dag startade han, hur ser upplägget ut?

– Sedan omstarten efter EM har vi rullat på tre, fyra matcher var från start men vi turas om att göra mål också. Nu var det han som fick starta och målet kom från mig så det funkar.

Det sena segermålet gör att AIK tog tillbaka sin tredjeplats i tabellen, på samma poäng (30) som Malmö och därmed bara är tre pinnar bakom serieledande Djurgården med halva serien spelad:

– Vi är där, vi är med och hugger och kommer att slåss in i det sista. Som jag ser det så blir vi kvar där uppe och har chansen att vinna.

TT: Vad talar för en guldfest för AIK?

– Att vi är väl förberedda, har ett riktigt starkt lag med fantastiska spelare. Vi kommer hänga i där uppe nu. Absolut.