AIK säljer Hussein och lånar dansk back

En in, en ut. AIK fortsätter att vara aktivt på transfermarknaden. Den allsvenska krisklubben säljer Bilal Hussein till Hertha Berlin och hämtar samtidigt in Benjamin Tiedemann Hansen från Molde.

Bilal Hussein är klar för Hertha Berlin.

Bilal Hussein är klar för Hertha Berlin.

Foto: Caisa Rasmussen/TT

Fotboll2023-08-30 18:26

På sin webbplats meddelar AIK att den tidigare U21-landslagsmannen Bilal Hussein är klar för Hertha Berlin. Mittfältaren, som har tillhört AIK under hela karriären, har tecknat ett avtal som sträcker sig till 2026 med den tyska jätten som numera håller till i andraligan.

Enligt AIK gör klubben en nettovinst på mellan 2,5 och 5 miljoner kronor på affären.

Samtidigt som Hussein säljs så lånar AIK in backen Benjamin Tiedemann Hansen. Den danske 29-åringen kommer närmast från norska storlaget Molde har kommer att tillhöra AIK under resterande del av säsongen. Efter det har AIK en klausul om att köpa loss honom.

Under sommaren har AIK värvat flera nya spelare, bland annat anfallaren Ioannis Pittas och hemvändande Anton Saletros. Dessutom har stockholmarna sålt backtalangen Robin Tihi till qatariska al-Ahli för ett mångmiljonbelopp.

AIK är efter 3–0-segern mot Varberg i måndags på säker mark i den allsvenska tabellen, avståndet ner till Degerfors under strecket är dock bara två poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!