AIK sänkte Växjö i bottenmötet

Växjö är i praktiken klart för nedflyttning ur damallsvenskan efter en tung förlust, 0–1, i måstematchen borta mot AIK. Solnalaget avgjorde med fyra minuter kvar.

AIK:s Hallbera Gudny Gisladottir och Växjös Stina Lennartsson kämpar om bollen i bottenmötet.

Fotboll2021-10-02 14:56

Det var det kanske sista halmstrået som brast. Seger för solklara jumbon Växjö hade krympt avståndet till AIK på andra sidan nedflyttningsstrecket till fem poäng.

Förlusten mot AIK förlänger i stället avståndet till elva – med bara fyra matcher och därmed max tolv poäng kvar att spela om.

Sättet det skedde på var extra tungt för Växjölaget som hade de flesta av de få målchanserna i matchen.

Men med bara fyra minuter kvar fick AIK:s Jenny Danielsson bollen strax utanför straffområdet och pricksköt rakt upp i målvaktens vänstra kryss.

Formsvaga AIK kom till matchen efter tre raka förluster och noll gjorda mål – men kan nu andas ut och börja blicka fram emot en säsong i högsta serien även 2022.

Växjö har visat prov på lite bättre form på sistone och tog oväntat en poäng mot topplaget Häcken i den förra omgången. Det blev dessutom seger mot IFK Kalmar i svenska cupen i veckan.

Men Växjö har bara spelat ihop fem poäng på 18 omgångar i damallsvenskan och nu kan nedflyttningen vara ett faktum även rent formellt redan efter nästa omgång. Då möter Växjö Piteå hemma den 10 oktober.