AIK segrade – trots debutantens självmål

Flera stjärnräddningar – men också ett självmål. Debutanten Kristoffer Nordfeldt var inblandad i allt när AIK besegrade Häcken med 2–1. –Det är ett klassiskt skitmål, säger Nordfeldt till Discovery.

Kristoffer Nordfeldt i sin allsvenska debut.

Fotboll2021-08-22 19:38

AIK fick en drömstart på matchen och tog ledningen redan efter tre minuter. Zachary Elbouzedi skickade in en hörna, som via en nickskarv nådde Sotirios Papagiannopolous. Efter en del möda kunde mittbacken till slut skicka in 1–0-målet bakom Johan Brattberg.

Efter det stängde båda lagen igen i vad som blev en tillknäppt första halvlek.

Men i den andra small det direkt.

Efter en ny hörna kunde Erik Ring nicka ner bollen till Bilal Hussein, som helt ohotat tryckte in 2–0-målet.

Segern såg kassaskåpssäker ut för Stockholmslaget – men med tio minuter kvar av ordinarie tid kom bakslaget.

Nyförvärvet och landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt hade svarat för en hel del högklassiga räddningar innan han i slutskedet av matchen missbedömde en hörna och noterades för ett dråpligt självmål.

Papagiannopolous gick upp för att nicka bort hörnan, men missade bollen, vilket ställde Nordfeldt fullständigt.

– Det är ett klassiskt skitmål. Det viktigaste är att vi tar tre poäng och rullar på, säger han till Discovery.

Häcken tryckte på för en kvittering, men Stockholmslaget höll undan och knep segern.

Därmed hakar AIK på i toppen av herrallsvenskan. Efter 16 omgångar ligger AIK på tredje plats med 33 poäng, lika många som ligaledande Malmö, som dock har bättre målskillnad.