AIK står fast – alla eller ingen i publiken

AIK har från första början varit tydliga när det gäller publikfrågan. Dagens positiva publikbesked till trots står klubben kvar vid sin linje. "Beskedet förändrar dock inte AIK Fotbolls syn på hur vi värderar vår publik", skriver de på sin hemsida.

Friends arena kommer fortsätta vara folktom, trots dagens publikbesked. Arkivbild.

Friends arena kommer fortsätta vara folktom, trots dagens publikbesked. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2020-10-22 18:00

Redan i somras gick AIK:s klubbdirektör Björn Wesström ut och sa att de inte skulle selektera ut vilka som skulle få komma till Friends arena.

Trots att Stefan Löfven på dagens presskonferens meddelade att regeringen och Folkhälsomyndighten kommer överens om att öppna för publik på arenorna, upp till 300 personer, kommer AIK att spela inför tomma läktare fram till dess att myndigheterna ger klartecken till att öppna upp helt och hållet.

"Beskedet förändrar dock inte AIK Fotbolls syn på hur vi värderar vår publik, ej heller möjligheten till att skapa de intäkter som verksamheten är så beroende av. Med det konstaterat kommer AIK Fotboll inte att välja ut enskilda personer, grupper eller företag att besöka våra matcher när regelverket träder i kraft den 1 november 2020", skriver de på sin hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om