AIK stoppar affärer med agent efter granskning

AIK fotboll stoppar alla framtida affärer med en spelaragentur efter en granskning gjord av Dagens ETC och Fotboll Sthlm.

AIK fotboll stoppar alla framtida affärer med en spelaragentur efter en granskning gjord av Dagens ETC och Fotboll Sthlm. Arkivbild.

AIK fotboll stoppar alla framtida affärer med en spelaragentur efter en granskning gjord av Dagens ETC och Fotboll Sthlm. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2023-10-15 14:34

Enligt granskningen har agenturen, som ska ha kopplingar till gängkriminalitet, lyckats infiltrera klubben och bland annat påverkat rekryteringar. Exempelvis ska det finnas både tränare och scouter som går agenturens ärenden.

– Vi har naturligtvis fått uppgifterna till oss och vi har vidtagit åtgärder. Vi kommer inte att göra affärer med agenturen. De representerar spelare i vår akademi, det kommer inte påverka. Men vi kommer inte ta in nya spelare från dem och inte ta hjälp av dem vid spelarförsäljningar, säger AIK:s klubbdirektör Fredrik Söderberg till Aftonbladet.

Han erkänner att agenturen har haft för stor påverkan på klubben. Att ingenting har gjorts – i granskningen pratas det om en tystnadskultur inom AIK – tar han också på allvar.

– Det här är inte mitt AIK. Jag vill att vi ska förknippas med sportsliga prestationer, spelarutveckling och en bra arbetsplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!