AIK storvann i Nordfeldts debut

Landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt fick göra sin AIK-debut med en storseger. Det allsvenska topplaget vann med 5–0 över division 3-laget Rågsved i Svenska cupen.

AIK:s Erik Ring firar sitt första av två mål i 5–0-segern över Rågsved med en målgest värdig sitt efternamn.

Fotboll2021-08-19 20:41

Det var fotbollsfest på Hagsätra IP i Stockholms södra förorter när SM-guldjagande AIK gästade division 3-laget Rågsved.

Drygt 3 000 biljetter hade sålts och storpubliken fick se ett AIK som snabbt tog kommandot – trots att hela nio spelare hade bytts ut jämfört med startelvan i senaste allsvenska matchen mot Sirius i måndags.

Då avgjorde inhopparen Bojan Radulovic i slutminuten, nu satte han ledningsmålet i sitt lags första anfall i tredje minuten.

Yasin Asari ökade på till 2–0 i den 18:e och i andra halvlek ringde det tre gånger för AIK.

Erik Ring gjorde både 3–0 och 4–0 innan Zack Elbouzedi fastställde 5–0.

Nordfeldt fick en lugn start, men visade klass när han räddade en vass volley i första halvlek. Landslagsmålvakten, tvåa bakom Robin Olsen i EM, har skrivit kontrakt med AIK säsongen ut och gjorde sin första match sedan i maj, då i turkiska Genclerbirligi.

Sirius gick också vidare till Svenska cupens gruppspel efter nyår, men fick det oväntat tufft borta mot division 1-laget Täby.

Först på tilläggstid, i 94:e minuten, kom segermålet, 3–2, genom Edi Sylisufaj.

Hittills är Östersund enda allsvenska lag som slagits ut i cupens andra omgång efter förlust mot division 1-laget Brommapojkarna i onsdags.