AIK:s Europadröm krossad – nollades hemma

AIK behövde göra mål för att avancera till Europa Conference Leagues gruppspel. Man gjorde inte ett enda. Efter 0–1 (0–4 över två möten) hemma mot tjeckiska Slovacko är AIK utslaget.

John Guidetti och AIK slogs ut i kvalet till Europa Conference Leagues gruppspel.

Fotboll2022-08-25 20:55

0–3 borta mot Slovacko förra veckan gjorde att kvalavancemang var långt borta för AIK inför torsdagens returmöte.

Efter 90 spelade minuter på Friends arena kunde man också konstatera att det inte blir något Europaspel i höst.

AIK var tvunget att satsa offensivt redan från avspark, men den offensiva urladdningen som man visade prov på mot Norrköping i söndags (4–2) fanns inte där.

AIK hade visserligen sina lägen, bland annat tidigt genom Nabil Bahoui från nära håll, men bollen ville inte in.

– En sådan här dag behöver man lite flyt och vi har två, tre lägen. Vi kommer inte att sluta tro på det, sade John Guidetti i Sportbladets sändning efter första halvlek.

Men i stället var det Slovacko som skulle göra matchens första – och enda – mål genom Vlasiy Sinyavskiy i 76:e minuten.

0–4 i dubbelmötet mot Slovacko gör att AIK:s Europaspel är över för den här säsongen.

Djurgården blir nu det enda inslaget i Europa Conference League efter seger i dubbelmötet med Apoel Nicosia.