AIK:s mardröm: Salétros utbytt skadad

AIK kämpar för att undvika kvalplats. Men Solnalaget kan tvingas klara sig utan Anton Salétros som byttes ut skadad i förlusten mot Elfsborg. –Jag tror det är något med knäet. Vi får se hur det blir, säger tränaren Henning Berg.

Anton Salétros tvingades byta i matchen mot Elfsborg.

Anton Salétros tvingades byta i matchen mot Elfsborg.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2023-10-23 22:49

Det var i den andra halvleken som Salétros krokade ihop ena foten med Elfsborgs Simon Hedlund och föll till gräset.

Mittfältaren skrek av smärta, tog sig mot knäet och leddes sedan av planen. Efteråt är AIK:s tränare Henning Berg fåordig.

– Jag har pratat med honom men vi får se vad är. Det var något som gjorde att han var tvungen att byta, säger Berg.

– Anton har varit väldigt, väldigt, bra för oss så vi hoppas att han kommer tillbaka så snart som möjligt, fortsätter norrmannen.

"Viktiga spelare"

AIK förlorade på måndagen mot Elfsborg (0–3) vilket innebär att laget fortfarande har fyra poäng ned till BP på kvalplats. Med tre matcher kvar att spela möter AIK härnäst Halmstad hemma på Friends arena i Solna till helgen.

Utöver frågetecknet Salétros kommer ytterbacken Erick Otieno att missa matchen på grund av avstängning.

– Anton Salétros och Erick Otieno är två viktiga spelare för vårt lag både på och utanför planen. Vi får se hur det blir med Anton men det finns andra spelare som också har varit bra, säger mittbacken Alexander Milosevic.

"Inget är klart"

Trots förlusten hävdade tränaren Henning Berg att AIK spelat jämnt mot Elfsborg. Milosevic var inne på ett liknande resonemang i den mixade zonen efter matchen.

– Spelmässigt tycker jag vi är där. Det känns konstigt att säga efter en 3–0-förlust men för mig hade det lika gärna kunnat sluta 0–0. Vi förlorade i dag, men det är tre matcher kvar och vi måste ta poäng. Inget är klart, säger Milosevic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!