Åkte på märklig fraktur – nu är "Isse" nära comeback

I derbyt mot Vimmerby IF den 6 maj åkte Djursdala SK-anfallaren Isack Thuresson på en fraktur i armbågen. Sex veckor senare närmar han sig comeback. "Jag hoppas hinna med de två sista matcherna innan uppehållet", säger han.

Isack Thuresson närmar sig en comeback för Djursdala SK.

Isack Thuresson närmar sig en comeback för Djursdala SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-16 16:25

Djursdala SK och Isack Thuresson fick en kanonstart på division 4-säsongen, med tio poäng på de fyra första matcherna. Därefter har det gått tyngre.

Thuresson har inte spelat sedan den 6 maj, då han fick en fraktur i armbågen efter en närkamp i derbyt mot Vimmerby. 

– De sa att läkningstiden skulle vara sex till åtta veckor. Nu är jag inne på den sjätte, förklarar han och fortsätter:

– Jag fick inget gips, eftersom det var viktigt att ha rörelse i armbågen. Däremot fick jag vara sjukskriven från jobbet i en månad, så visst påverkade det min vardag i viss utsträckning. Nu är det mycket bättre och det är i stort sett som vanligt. 

Anfallaren siktar på att göra comeback den 28 juni, då DSK möter Örserum på bortaplan.

– Det har varit lite fram och tillbaka. Tanken var först att jag skulle köra nästa vecka, men jag fick hejda mig själv. Jag hoppas hinna med de två sista matcherna innan uppehållet, säger Thuresson, som följt sitt lag noggrant från sidan.

– Vi fick ju en kanonstart på säsongen. Sen visste man att förluster skulle komma och därtill har vi haft mycket folk borta. Den enda matchen vi inte haft en chans i var matchen mot Tranås. Resten har vi varit med i och utmanat. På det stora hela är vi nöjda med vår säsong. Inför tänkte man att 17 till 20 pinnar borde räcka för att klara sig kvar. Nu har vi redan 13.

På fredag kväll ställs hans DSK borta mot Höreda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!