RIF åkte på tungt poängtapp – trots stark insats

Aj, aj, aj... Trots en klockren första halvlek och ledning med två mål blev det till slut bara en poäng för topp två-jagande Rimforsa IF hemma mot Sturefors. "Givetvis känns det surt", säger tränaren Mats Andersson efter 2–2.

Daniel Rambin och Rimforsa IF lyckades inte knyta ihop säcken mot Sturefors.

Daniel Rambin och Rimforsa IF lyckades inte knyta ihop säcken mot Sturefors.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-02 21:40

Men RIF-tränaren var trots poängtappet inte allt för besviken, åtminstone inte när han pratar om insatsen.

– Nej, vi gör en riktigt bra match. Första halvlek är nog den bästa halvleken vi gjort i år, säger han.

Då klaffade det mesta. Presspelet satt, precis som spelet med boll. Därtill fick man in två mål innan halvtimmen var spelad. Adam Stragnefeldt och Daniel Rambin noterades för dem.

– Vi vinner hur mycket boll som helst och spelar bra. I paus pratar vi ändå om att inget är klart och att det är spel i 95 minuter som gäller, menar Mats Andersson.

Det blev också en scenförändring efter paus. Sturefors lyckades med några av sina byten och bjöd upp till betydligt bättre kamp. Att gästerna också fick in två mål i andra halvlek och tog med sig en poäng hem var kanske inte helt orättvist.

– De höjer sig rejält i andra och får tryck på oss. Vi har egentligen bara två lägen i andra som vi bränner, medan Sturefors har fyra. Överlag var det en riktigt bra fotbollsmatch, även om det givetvis känns surt med bara en poäng, säger tränaren.

Med fyra matcher kvar att spela ser det ut att bli tufft för RIF att nå andraplatsen i division 4, som Hjulsbro för tillfället har.

– Det är bara att hålla tummarna att de tappar poäng, men visst har det här försämrat våra chanser, säger Andersson.

Christofer Lindblom gjorde sin första start för året i RIF och fick beröm för sin insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!