Yngre och hungrigare Djursdala har fått en nytändning

Degradering från fyran förra säsongen. En rad tunga spelartrapp inför den kommande. Det låter som en kris för Djursdala SK, men det är snarare tvärtom. "Vi var 20 man på träningen ikväll och spelarna känns hungriga nu när vi är tillbaka på den nivå som vi hör hemma på", säger tränaren David Henriksson.

Ludvig Lundqvist har hittat fotbollsglädjen i Djursdala SK som är tillbaka i division 5 och har fått ett rejält uppsving när det gäller träningsnärvaron. David Henriksson och Björn Stridh leder laget tillsammans med Michael Milton i år.

Ludvig Lundqvist har hittat fotbollsglädjen i Djursdala SK som är tillbaka i division 5 och har fått ett rejält uppsving när det gäller träningsnärvaron. David Henriksson och Björn Stridh leder laget tillsammans med Michael Milton i år.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-23 06:00

Vid den här tiden för ett år sedan gjorde Sporten ett nedslag på en försäsongsträning på Arena Ceos. Då förberedde sig Djursdala SK för en säsong i division fyra. Då var det sju man på träningen. I tisdagskväll var det 20 spelare på plats när ett till stora delar nytt lag vässar formen inför återkomsten i femman.

– Det är tydligt att det finns ett betydligt större sug bland spelarna i truppen i år. Vi har snittat på 15-20 spelare varje träning så här långt. Det blir nästan lite för trångt att träna på halvplan på Ceos ibland nu.

undefined
David Henriksson leder Djursdala tillsammans med Björn Stridh och Michael Milton.

En stor del av förklaringen till den förbättrade träningsnärvaron ligger i att laget föryngrats mycket från förra säsongen.

– Vi hade många äldre spelare i truppen ifjol som inte hade tiden och lusten att ta sig an utmaningen i fyran. Nu är vi tillbaka i femman på den nivå vi hör hemma på. Dessutom har vi fått in en rad unga hungriga spelare i truppen. De har blivit en injektion.

Ett av nyförvärven inför säsongen är Ludvig Lundqvist. Han slog igenom i Vimmerby IF som en spelskicklig mittfältare som ung. Sedan 2018 har 24-åringen varit ifrån Vimmerby och bor numera i Linköping.

Hur kommer det sig att du valde spel i Djursdala?

– Det är flera spelare i laget som bor i Linköping sedan tidigare. De undrade om jag hade lust att haka på och jag tycker att det har varit riktigt kul att spela igen. Det gör mycket att det är så bra uppslutning på träningarna. Dessutom har vi roligt tillsammans på resorna när vi pendlar.

Hur är dagsformen?

– Jag ligger lite efter med fysiken efter att mest ha spelat i Korpen i Linköping de senaste åren. Med en försäsong i benen så hoppas jag att formen sitter där till serien drar igång.

undefined
Ludvig Lundqvist är tillbaka i den lokala fotbollen och ska spela för Djursdala i år.

I Linköpingsgänget ingår även Albin Isaksson, Jakob Karlsson, Isak Granström, Bellal Adem Nur och Felix Grönqvist.

– Killarna som pendlar från Linköping utgör en viktig stomme i vår trupp. Framförallt är Albin Isakssons engagemang helt sjukt, säger David Henriksson.

Ständige lagledaren Göran Svensson har också märkt av en nytändning i truppen.

– Förra året hade vi bara fyra spelare som var under 25 år. Nu har medelåldern sjunkit drastiskt, säger han.

På lördag spelar DSK sin första träningsmatch mot Storebro IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!