Alexandersson får lämna Horn/Hycklinge IF

Horn/Hycklinge IF:s huvudtränare Fredrik Alexandersson har fått lämna sitt uppdrag. Mikael "Putte" Johansson tar nu över som tränare för laget igen.

Fredrik Alexandersson får kliva av sitt uppdrag som huvudtränare för Horn/Hycklinge IF.

Fredrik Alexandersson får kliva av sitt uppdrag som huvudtränare för Horn/Hycklinge IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2018-07-17 15:09

Horn/Hycklinge IF är inne i en hektisk period just nu, minst sagt. Precis nyss bekräftade ordföranden Lotta Roos att skyttekungen Albert Kargbo och Gustav Björklund kommer att lämna klubben för spel i Kisa BK. Nu kommer nästa smäll också.

Horn/Hycklinge IF:s huvudtränare Fredrik Alexandersson får nu lämna sitt uppdrag som tränare för laget. Anledningen är för att få fart på laget igen, som haft det trögt den här säsongen. Laget ligger näst sist i division fem.

– Vi har valt att avbryta samarbetet med Fredrik och det var inga "hard feelings" mellan oss utan vi har bara enats om det. Vi behöver kanske en liten nytändning och hoppas att det ska komma till några spelare, säger Horn/Hycklinge IF:s ordförande Lotta Roos.

Vem tar över som huvudtränare nu?

– Det blir den förre tränaren Mikael "Putte" Johansson. Vi frågade honom om han kunde hjälpa till och vi hoppas att han kan få fart på spelarna, säger hon.

Med Kargbo och Björklund borta måste H/HIF nu få in nya spelare för att rädda säsongen.

– Det måste komma till några spelare. Vi från styrelsen har känt att vi måste göra något och vi har diskuterat olika saker under en lång tid. Men nu känns det bra. Vi kommer också att få tillbaka spelare som varit skadade under våren, säger Roos.

Vi har sökt Fredrik Alexandersson för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!