Alli med klassmål – Tottenham vidare

Chelseas Olivier Giroud bjöd på ett högklassiskt mål i Champions League-segern mot Atlético Madrid.

Tottenhams Dele Alli bjöd på en delikat fullträff i segern mot Wolfsberger.

Fotboll2021-02-24 19:57

Tottenhams Dele Alli ville inte vara sämre och stod för en delikat fullträff i 4–0-segern mot Wolfsberger i Europa League.

24-åringen fick bollen av Matt Doherty, mottagningen var förvisso halvdan och bollen studsade ner på gräset och upp igen – då cykelsparkade engelsmannen snyggt in ledningsmålet bakom målvakten Manuel Kuttin.

Dele Alli slog till redan i elfte minuten, och han blev inte ensam om att hamna i målprotokollet.

Carlos Vinícius satte 2–0 fem minuter in i andra halvlek och i 73:e minuten ökade Gareth Bale på till 3–0. I 83:e gjorde Carlos Vinícius 4–0.

Tottenham avancerar därmed vidare till åttondelsfinal efter totalt 8–1.

Svenske backen Gustav Henriksson, som i februari lämnade allsvenska Elfsborg för den österrikiska klubben, spelade hela matchen för Wolfsberger.