Allsvensk klubb på besök i Virserum: "Vill hjälpa till"

Den 26 juni kommer den allsvenska klubben Kalmar FF till Virumsvallen. Målet är att samla in pengar till Moas Minnesfond och samtidigt ska Virserums SGF visa upp sin ungdomsverksamhet.

I sommar byter Kalmar FF motstånd från Malmö FF till Virserums SGF.

I sommar byter Kalmar FF motstånd från Malmö FF till Virserums SGF.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-06-02 19:00

Denna säsong har inte Virserum SGF kunnat ställa upp med ett seniorlag. Med hjälp av Kalmar FF så är det tänkt att klubben ska få större attraktion och mer intresse i närområdet för fotboll igen. 

– Resultatet spelar ingen roll, Kalmar har en ödmjuk förening som är villiga att hjälpa till, säger Adis Mulisic. 

Moas pappa Kent Andersson är den som står bakom matchen. Han tog kontakt med klubben och utan några större hinder så tackade Kalmar FF ja till erbjudandet. 

Planen är att spelare med anknytning till Virserum är de som ska få representera föreningen i matchen. Kalmar har även sagt att de ska ställa upp med ordinarie startelva.

– Vi hoppas på att Kalmar får med sig några legendarer som kan locka publik. 

”Det är det minsta vi kan göra för någon som på alla sätt och vis förkroppsligar det som gör fotbollen bra och värd att kämpa för. Framför allt för att det är det rätta att göra. Precis som Moa trodde på oss och stöttade oss kommer vi stötta henne, Moas Minnesfond och alla de som hon på något sätt påverkade under sin för korta tid på jorden”, skriver Kalmar FF på sin hemsida.

Matchen spelas på måndagen efter midsommar och förväntningarna är höga. 

Virserum har under längre tid jobbat hårt med att få folk till ett seniorlag inför nästa säsong. Arbetet går framåt vilket bådar gått inför kommande säsong. Klubben håller även på att utöka damsidan av föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!