Allsvensk målvakt tar paus från fotbollen

Halmstads BK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist tar en paus från fotbollen. 29-åringen har under en längre tid haft det tufft mentalt. –När jag är redo kommer jag självklart berätta mer om detta, säger han.

Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist tar en paus från fotbollen. Arkivbild.

Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist tar en paus från fotbollen. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2023-08-02 13:30

Under onsdagen kom beskedet om att Halmstad BK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist pausar sin fotbollskarriär. Nu meddelar klubben att en ersättare är klar.

Marko Johansson, 24, ansluter på lån från tyska Hamburg. Lånet sträcker sig över resten av säsongen.

I ett videoklipp på HBK:s sociala medier berättar Nilsson Säfqvist om beslutet att pausa karriären.

– Detta beror på att jag under en längre tid har haft problem med det mentala när det kommer till mitt fotbollsspelande, både i match och i träning, säger han och fortsätter:

– Jag är väldigt tacksam för allt stöd jag fått av klubben, av lagkamrater och av min familj och vänner och jag hoppas att jag kan få bearbeta detta i lugn och ro med mina nära och kära och att det finns en förståelse för detta. När jag är redo kommer jag självklart berätta mer om detta, men som det är just nu så behöver jag ta en paus från allt som har med fotboll att göra.

Han avslutar:

– Till dess att vi ses igen hoppas jag att ni ger laget ert fortsatta stöd. Det har varit helt fantastiskt i år på Örjans Vall och på bortamatcherna. Att se Örjans Vall koka som det gjort den här säsongen har varit helt fantastiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om