VSGF redo för finbesök: "Hoppas på mycket folk"

På måndag kväll får Virserums SGF finbesök på Virumsvallen. Då spelas nämligen en minnesmatch för Moa Andersson – och allsvenska Kalmar FF står för motståndet. "Vi hoppas på mycket folk", säger Kajsa Rydén, som är med kring arrangemanget.

Kalmars Mileta Rajovic jublar med lagkamrater under en allsvensk match. Slår han till på Virumsvallen på måndag, när Virserums SGF och Kalmar FF spelar mot varandra?

Kalmars Mileta Rajovic jublar med lagkamrater under en allsvensk match. Slår han till på Virumsvallen på måndag, när Virserums SGF och Kalmar FF spelar mot varandra?

Foto: Suvad Mrkonjic

Fotboll2023-06-25 15:00

Virserums SGF har inte haft något seniorlag i spel den här säsongen. På måndag får de dock anledning att snöra på sig skorna och ställa upp med ett lag.

VSGF möter Kalmar FF i en match, där målet är att samla in pengar till Moa Anderssons Minnesfond. Förberedelserna har pågått ett tag, berättar Kajsa Rydén i VSGF.

– Det känns som att vi är i fas nu. Vi har fått väldigt mycket hjälp av funktionärer och det känns som att allt är på plats nu, säger hon.

Vad kan besökarna förvänta sig, utöver fotbollsmatchen?

– En hel del. Det kommer bland annat att finnas en hoppborg och en skattjakt för barnen. Dessutom kommer vi att ha två kiosker och lite grill. I halvtid kommer alla våra ungdomslag visa upp sig och det rör sig om cirka 100 aktiva barn och ungdomar i föreningen. Sen har vi lite lotteri och annat som kommer bli roligt. Efter matchen kommer vi också att ha autografskrivning.

Kajsa Rydén hoppas att en hel del folk letar sig till Virumsvallen på måndag kväll.

– Jag vågar inte säga en exakt siffra, men vi hade blivit glada om det kommer ungefär 500 personer. Allt är beroende på väder och vind, så vi håller tummar och tår för att vädergudarna är med oss.

Vad betyder det här för föreningen?

– Jättemycket. Dels att vi får den här uppmärksamheten, dels att vi får hedra Moa och det hon stod för. Den andan vill vi ha kvar i föreningen och vi lägger också mycket fokus på barn och ungdomar. Vi vill skapa en bra och trevlig miljö runt vår förening.

Här är Virserum SGF:s lag: Abdullah Al Hariri, Belmin Hrustic, Henrik Fransson, Calle Brolin, David Axelsson, Lars Arvidsson, Mattias Andersson, Amar Selimovic, Meron Abraham, Mats Andersson, Ruben van Manen, Amer Asic, Fred Nahayo, Gustav Rosander, Erik Arvidsson, Alexander Idemark, Ibrahim Haddar, Deart Agushi, Alaa Al Saadi, Jonathan Sahlströmm Muhammed Saad Edin och Staffan Ahlqvist.

Kalmar FF:s lag: Ricardo Friedrich, Jakob Kindberg, Casper Andersson, Axel Lindahl, David Olafsson, Rasmus Sjöstedt, Kevin Jensen, Mileta Rajovic, Simon Skrabb, Johan Karlsson, Noah Shamoun, Isak Bjerkebo, Saku Ylätupa, Deniz Hummet, Nahom Netabay, Robert Gojani, Rony Jansson, Arash Jarpafour, Elias Olsson, Romario Sipiau, Lars Saetra, Viktor Elm, Tobias Eriksson och Emin Nouri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!