Amanda ska hålla koll på Schill

4-3, 2-0 och 2-1. Kisa har vunnit alla matcher mot Vimmerby i år. Idag vill Amanda Lundberg sätta stopp för KBK:s svit. - Jag är sjukt laddad, säger den hårdföra mittbacken inför derbyt.

Fotboll2012-08-17 22:11

Amanda Lundberg har varit en av VIF:s största utropstecken i år. Tillsammans med antingen Sara Green eller Malin Blidfors har hon bildat solida mittbackslås.
Men mot Kisa BK har det inte räckt till. VIF har förlorat samtliga matcher mot KBK i år. Lundberg tycker att det räcker nu.
- Om vi gör vad vi kan och kämpar fullt kommer de att få det tufft. Vill de vinna måste de kämpa.
Dags att slå dem?
- Det tycker jag verkligen. Jag är sjukt laddad och har tänkt på den här matchen ända sedan i lördags.
Varför har ni förlorat mot dem tidigare?
- Det sitter nog mycket i huvudet. Vi har spelat bra, och fått stryk med uddamålet nästan varje gång. Om vi springer och vill kan vi ta dem.
Vem måste ni se upp med i Kisa?
- Jennifer Schill ska vi ta ned på jorden lite. Hon är mest omtalad och det är henne jag kommer att ha sikte på. Hon är snabb och teknisk och det gäller att bryta i rätt läge.

Bästa säsongen
Amanda Lundberg gör inte bara sin första säsong som ordinarie mittback, hon gör även sin klart bästa säsong.
- Det har gått bättre än väntat. Jag tycker att det är svårt att bedöma mig själv men det är helt klart min bästa säsong. Jag har vuxit som spelare och människa och det gör mycket.
Tränaren Håkan Ericsson håller med:
- Hon har varit riktigt stabil och det kan bero på att hon fått spela på samma position, säger han och fortsätter:
- Hon har en härlig tajming och en bra attityd. Sedan har hon utvecklat tajmingen och spelförståelsen och så är hon lika tuff och brutal som tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!