Ancelotti: Ibland måste du ta risker

Sju mål i det första mötet. Blir det mer tillknäppt i onsdagens Champions League-semifinalretur mellan Real Madrid och Manchester City? Alls inte. Åtminstone om man ska tro hemmalagets tränare Carlo Ancelotti. –Ibland måste du ta risker, säger han.

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti. Arkivbild.

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti. Arkivbild.

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Fotboll2022-05-03 16:04

Real Madrid, som i helgen säkrade den spanska ligatiteln, har ett 3–4-resultat med sig till Santiago Bernabéu i Madrid. Då Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, inför säsongen slopade bortamålsregeln i de internationella klubblagsturneringarna blir det förlängning även om Real Madrid tar en mer målsnål uddamålsseger på hemmaplan.

Ska den spanska storklubben, som vunnit turneringen rekordmånga 13 gånger, nå finalen på Stade de France den 28 maj så är det inte genom att backa hem. Det menar Carlo Ancelotti.

"Vi har kvalitén"

– Om vi ligger lågt så kommer vi inte att släppa till 99 skott och om vi tar oss in i deras straffområde så kommer de att testa oss. Ibland måste du dock ta risker, säger Real Madrid-tränaren på en presskonferens.

Italienaren, som tidigare vunnit Champions League två gånger med Milan och en med Real Madrid, anser att hans lag har det som krävs för att vända på underläget. Det var just offensiven, och inte minst stekhete anfallaren Karim Benzema, som var tungan på vågen i åttondelsfinalen mot Paris Saint-Germain och kvartsfinalen mot Chelsea.

– I de här matcherna har vi gjort många mål – fyra mot PSG, fem mot Chelsea, tre mot City. Vi har kvalitén för att ta risker, säger Ancelotti.

Försvarsduo åter

Han bekräftar att mittbacken David Alaba missar matchen på grund av skada, men att mittfältsankaret Casemiro håller för spel.

Manchester City å sin sida får ett par förstärkningar i försvaret. I det första mötet saknades båda ordinarie ytterbackarna João Cancelo och Kyle Walker. Portugisen Cancelo är nu åter efter avstängning och Walker är tillbaka i träning efter några veckors skadefrånvaro och reser med laget till Madrid.

– Vi bestämmer oss i morgon. Han har inte tränat på tre veckor, men vi är glada att han är tillbaka. Vi fattar beslut i morgon, säger Manchester City-tränaren Pep Guardiola om Walkers chanser till spel.

Försvararen John Stones, som klev av matchen i England förra veckan med skadekänningar, är däremot inte disponibel i returen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!