Andersson: "Det var jobbiga minuter"

Det som väntar på något gott... Hammarbyspelarna led svårt i flera minuter i väntan på slutresultatet i Häcken–Piteå. Räckte 2–0 mot IFK Norrköping till SM-guld? Det enorma vrålet från supportrarna gav äntligen det positiva svaret.

Hammarby firar SM-guldet.

Hammarby firar SM-guldet.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-11-11 16:34

– Det var jobbiga minuter, säger landslagsprofilen Jonna Andersson till Viaplay.

Julia Roddar håller med.

– Det är helt sjukt hur vi måste stå att vänta, det är de värsta fem minuterna i mitt liv. Man har ingen aning om vad som händer där, säger hon till TV4 Fotbollskanalen.

När Hammarby slagit IFK Norrköping med 2–0 pågick Häcken mot Piteå i Göteborg. Häcken ledde med 4–0. Två gjorda mål till och Häcken hade smitit förbi och snuvat Hammarby på SM-guldet.

Men resultatet stod sig.

När beskedet nådde Norrköping vällde tusentals Hammarbysupportrar in på planen och spelarna kunde äntligen andas ut och vråla ut sin guldglädje.

– Det betyder otroligt mycket för oss som lag, för klubben. Helt fantastiskt att de rest till Norrköping för att fira med oss, säger Jonna Andersson till Viaplay.

– Det är ett guld jag kommer att värdera oerhört mycket. Vi förtjänar den här positionen.

Roddar:

– Det är otroligt. Sist jag gjorde det här var det coronaår, med ingen på plats. Hammarby är fantastiska, jag är så stolt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!