Andersson: "Kommer glutta på telefonen"

Mötet med Belgien är inte det enda Janne Andersson kommer att ha koll på. Förbundskaptenen säger att han ska följa Österrikes match mot Azerbajdzjan. –Jag kommer nog glutta lite på telefonen, säger han inför EM-kvalet i Bryssel.

Förbundskapten Janne Andersson.

Förbundskapten Janne Andersson.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2023-10-15 19:48

Belgien är redan klart för EM-slutspelet i fotboll i Tyskland nästa sommar.

Österrike kan bli det på måndag.

För att österrikarna ska klara av bedriften krävs seger borta mot Azerbajdzjan – en match som spelas innan Sverige tar sig an Belgien i Bryssel, klockan 18 respektive 20.45.

Vilket i sin tur innebär att Blågults EM-dröm kan vara i kras redan innan avspark på Kung Baudouin-stadion.

Följer resultatet

– Jag kommer inte att se matchen men följa resultatet kommer jag att göra, säger förbundskapten Janne Andersson vid presskonferensen i Bryssel.

– Vi kan inte skärma av oss från verkligheten, i dag funkar inte det. Hade det varit 1982 så tror jag det hade funkat men inte i dag.

– Jag kommer nog glutta lite på telefonen, det tror jag de flesta kommer att göra.

Sveriges chans att kvalificera sig till EM är liten. Till att börja med krävs tre avslutande vinster. Samtidigt får Österrike enbart ta en poäng i sina avslutande två matcher mot Azerbajdzjan och Estland.

– Skulle det blir ett bra resultat är det en jätteboost för oss. Blir det ett dålig resultat går vi ut och gör vårt bästa i alla fall, säger han.

"För sin egen heder"

Förbundskaptenen och lagkapten Victor Nilsson Lindelöf är dock överens om att resultatet i Baku inte ska påverka den svenska inställningen.

– Vi kan inte göra något åt den andra matchen. Oavsett resultat så spelar vi för Sverige, på en hög nivå och det är så man måste gå in i matchen. Oavsett resultat vill man gå ut och spela för sin egen heder och visa att man representerar Sverige på ett bra sätt, säger Nilsson Lindelöf.

Andersson:

– Får man representera svenska landslaget så förväntar jag mig, och det tror jag att svenska folket också gör, att man gör sitt bästa, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om