Andra chansen för VIF – utan anfallsstjärnan: "Helt ny match"

Först var det Hemgårdarna. Nu står tabelltvåan IF Haga näst på tur. Vilket kan bli ännu en tuff uppgift för Vimmerby IF som fick nöja sig med delad pott i det senaste mötet med Jönköpings-laget under vårsäsongen. "Det är en helt ny match med andra förutsättningar", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall, som kommer behöva klara sig utan lagets anfallsstjärna Rickard Thuresson.

Kommer Vimmerby lyckas ta poäng mot tabelltvåan IF Haga som man gjorde i våras när matchen slutade 1–1?

Kommer Vimmerby lyckas ta poäng mot tabelltvåan IF Haga som man gjorde i våras när matchen slutade 1–1?

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-08-08 19:30

Föregående omgång blev lite av en missräkning för VIF då man fick åka hem tomhänta från Linköping i 2–1-förlusten mot Hemgårdarna.

– Sådan är sporten. Det är inte värt att hänga med huvudet när vi gör en helt okej match, säger Fredrik Falkevall.

Vilket stämmer då VIF-gänget har chans att studsa tillbaka mot ännu ett topplag. Nämligen IF Haga som bara ligger en poäng ovanför Vimmerby i tabellen.

Tror du laget är redo inför ett nytt toppmöte?

– Det måste de vara. Vill vi kunna åka hem med ett positivt resultat och känna oss nöjda måste alla spelare vara påkopplade från start, svarar Falkevall.

Hur förbereder du som tränare ditt lag inför ett möte med så stor betydelse?

– Vi analyserar våra misstag från senaste matchen och tänker vi om på nytt. Det blir viktigt att man inte lägger ner energi på småsaker från andra matchen och istället fokuserar på lördagens möte. Vi har gått igenom hur Haga brukar spela men jag har ingen lust att dela med mig av vår plan inför matchen.

Det är ett viktigt möte där mycket kommer att krävas av VIF-spelarna för att inte halka efter i toppstriden av trean. Men då kommer laget att få klara sig utan en av sina främsta spelare Rickard Thuresson, som ådrog sig sitt tredje gula kort i mötet mot Hemgårdarna. 

Trots "Thures" avstängning finns det annat att se fram emot då Albin Gustafsson som var avstängd i förra mötet kan finnas tillgänglig mot Haga om spelaren återhämtar sig från sin förkylning han som han åkte på för några dagar sedan.

undefined
Albin Gustafsson har chans att komma till spel om inte sjukdom sätter stopp för spelaren.

– Jag har varit sjuk sen i tisdags men jag är på bättringsvägen. Innan jag kan fatta beslut ska jag känna av i kroppen under sista träningen hur jag mår och om det är värt att chansa.

Om du inte frisknar till. Kommer du ändå åka med och stötta ditt lag?

– Jo, men det tror jag nog. Det är alltid kul att finnas där och spendera tid med laget.

Men om du väl kommer till spel, hur ska du då förbereda dig inför den glödheta drabbningen?

– Jag försöker lägga så lite fokus på matchen innan det börjar närma sig. Det finns risk att man stressar upp sig själv i onödan och då kan man känna nerverna lite för mycket. Men sedan när jag är på plats går jag in matchtänket så gott det går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!