Andra raka förlusten för GGoIF: "Speglar inte matchen"

Tre lag börjar redan dra ifrån i division 4-toppen. Gullringen ville haka på – men efter lördagens förlust borta mot IK Vista är det nu en bit upp. "Det var en typisk oavgjord match på en tajt och liten plan", säger Gullringens Patrik Wärnehall.

Arbnor Mataj och Gullringens GoIF åkte på sin andra raka förlust.

Arbnor Mataj och Gullringens GoIF åkte på sin andra raka förlust.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-27 15:23

Förlust mot Tranås förra veckan. Förlust mot Vista nu. 

Efter tre raka segrar, så har Gullringen åkt på två tunga smällar i division 4.

– Serien har precis börjat, så det är ingen fara på så sätt, säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall efter 2–0-förlusten på lördagen.

Matchen i Kaxholmen var annars jämn spelmässigt, där båda lagen skapade ett par lägen. Det skulle dröja till sista kvarten innan målen kom. Då var det Vista som gjorde både 1–0 och 2–0 inom loppet av fem minuter. Där avgjordes matchen.

– Det speglar väl inte matchen helt. Det var en typisk oavgjord match på en tajt och liten plan. 0–0 eller 1–1 hade varit mer rättvisande siffror, säger Wärnehall och fortsätter:

– Både vi och Vista skapade en del nästanlägen och i paus sa vi att det kommer fortsätta vara tufft och att det kommer vara slumpen som avgör. Så blev det också. Efter deras första mål så flyttar vi upp och sen kontrar de in tvåan. Jag tycker ändå att vi såg lite hetare ut i början av andra och kom ut bra och ägde mycket boll. Tyvärr fick vi inte in något mål där.

Tror du att Vista kommer att vara med i toppstriden hela vägen in?

– Ja, det är inte alls omöjligt. De har många unga killar som har rätt inställning och attityd, vilket de visade i dag. Det var två lag med rätt inställning som möttes. 

För Gullringen väntar en nyckelmatch på hemmaplan nästa lördag, då serieledarna Ekhagen gästar Gullemon. Ekhagen har vunnit rubbet hittills och står på 18 poäng efter sex matcher. 

– Det ska bli kul att möta Ekhagen och visst är det lite av en nyckelmatch. De var bra redan förra året men nu verkar det som att de har fått in en kille som kan göra målen framåt också i Adam Öksüz från Vetlanda. Det blir en rolig utmaning, säger Wärnehall. 

Gullringen har visserligen bara spelat fem matcher och har några hängmatcher. I tabelltoppen är det Ekhagen, Vista och Tranås som dragit ifrån, med 18, 17 respektive 16 poäng. Därefter är det Hultsfred på tio och Gullringen på nio. 

Hur ser du på era chanser?

– Inför den här omgången låg vi fyra med två matcher mindre spelade, så det är ingen fara. Det är en lång säsong. 

Ingen spelare stack ut från mängden i Gullringen mot Vista. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!