Andra raka hemmaförlusten för Tuna

HM IS såg till att jämna ut toppstriden i femman genom att besegra IFK Tuna borta med 3–1 på torsdagen. "Idag sätter vi våra chanser och då vinner man matcher", sa Erik Stejdahl som svarade för HM IS 2–0-mål.

Erik Stejdahl kommer fri och avlossar skottet som innebar 2-0.

Erik Stejdahl kommer fri och avlossar skottet som innebar 2-0.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-26 17:00

Efter fem raka segrar i inledningen av serien åkte IFK Tuna på sin andra raka hemmaförlust. HM IS visade tidigt både spelmässigt och med sin inställning ute på planen att de var hetast. Gustav Stejdahl hade lagets första klara chans efter tolv minuter. Hans skott smet dock tätt utanför.

undefined
Gustav Stejdahl jublar efter att ha nickat in 1-0 för HM IS.

Han fick revansch i 22:a minuten genom att nå högst på en hörna och nicka in 1–0 till HM IS. Brodern Erik Stejdahl spädde åtta minuter senare på till 2–0.

– Jag fick en perfekt passning av Kristoffer Oskarsson och kom fri. Det var bara att trampa igenom och sätta dit den, sa Erik Stejdahl.

Minuterna före halvtid kom Tuna in i matchen då de tilldömdes en straff som Martin Carlsson förvaltade. Ett par minuter in i andra halvlek kom 3–1 på en frispark som en Tunaförsvarare styrde in i eget mål.

– Jag tyckte att de fick straffen billigt. Sedan hade vi lite tur vid 3–1 när Kristoffer Oskarssons skott styrdes in, så det jämnade ut sig, sa Erik Stejdahl.

undefined
Oskar Erikssons IFK Tuna åkte på andra raka förlusten.

Tuna försökte sedan förgäves, men var aldrig nära att reducera.

– Vi släpper ganska enkla mål och har inte den rätta skärpan när de avgörande passen ska slås. Vi måste lära oss att kriga i 90 minuter också, sa Tunatränaren Oskar Eriksson som endast ville lyfta fram Gustavo Borges.

undefined
Jonatan Green var företagsam på sin kant.

I en något haltande tabell toppar Tuna, Stjärnan och HM IS på 15 poäng.

– Det är riktigt öppet i toppen nu och vi ska vara med där och kriga, sa Erik Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!