Andreas Lövgren målskytt när Målilla sänkte Djursdala

Målet i andra halvleken av Andreas Lövgren blev matchens enda när Målilla vann med 1-0 (0-0) hemma mot Djursdala i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll.

Fotboll2020-08-25 20:37

Vi är klart bättre än Djursdala i första halvlek där deras målvakt storspelade. Vi skapar en handfull bra chanser men går till pausvila med 0-0. Andra blir mer svängig där vi går fram mer och ger Djursdala lite mer svängrum. Djursdalas bästa anfallsvapen är fasta situationer, men vi lyckas få bort bollen varje gång. Vi kommer mer och mer ju längre halvleken går och skapar en del chanser mot slutet och till slut kommer chansen, straff med bara någon minut kvar. Andreas Lövgren sätter den säkert på en annars bra målvakt, kommenterade Målillas tränare Patrik Gunnarsson.

Djursdalas tränare Patrik Nilsson:

- Vi är inte tillräckligt bra i 90 minuter för att vinna matchen. Vi skapar egentligen bara chanser på fasta situationer. Vi måste inse att vi är ett bottenlag som måste kriga lite hårdare än motståndarna för att ta tre poäng.

Målilla har tio poäng och Djursdala har fyra poäng efter fem omgångar.

På fredag 28 augusti 18.30 spelar Målilla borta mot Södra Vi, och Djursdala borta mot Hultsfred.