Samuelsson om framtiden i HMIS: "Dörren är inte stängd"

Efter vårens seriespel ligger HMIS på en sjätteplats i tabellen, som i år är väldigt tajt. Lagets skyttekung, Rasmus Samuelsson, berättar om fram- och motgångarna:

Rasmus Samuelssons HMIS är laddade inför höstsäsongen.

Rasmus Samuelssons HMIS är laddade inför höstsäsongen.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-07-10 15:30

– Vi är väldigt nöjda med resultatläget och hur vi har presterat under våren. Tabellmässigt skulle fyra poäng för oss betyda att vi ligger tvåa istället för sexa. Och hoppet är rätt stort, med tanke på att vi även har en uppskjuten match kvar att spela.

Laget har lyckats skrapa ihop 21 poäng på tolv matcher, efter sju vinster och fem förluster. Av samtliga sju segrar har konstigt nog bara en kommit på hemmaplan.

– Ja, hemma har vi inte alls varit särskilt bra sett till resultaten, och det är något som vi måste förbättra till hösten. Vi har samtidigt haft lite motgångar under våren som sinkat oss lite.

Samuelsson syftar främst på målvaktskrisen som uppstod tidigare under våren, då deras ordinarie målvakt Alexander Chambe inte kunde stanna kvar i landet.

– Chilenaren blev tyvärr tvungen att lämna Sverige, vilket var enormt tråkigt. Så det blev en liten kris där, men annars har vi klarat oss rätt så bra.

Svårslagen målkung

På tolv spelade matcher har Rasmus Samuelsson gjort elva mål och ligger därför tvåa i seriens skytteliga.

– Jag är nöjd, men hade förstås velat göra ännu fler. Jag har tränat ganska hårt i fysiken och fått en bättre kondition som gör att jag orkar ta löpningar och vara framme på målchanserna, säger han. 

Den enda som har gjort det bättre när det gäller målskyttet är Hultsfreds FK:s Diego Urrutia, som har hela 25 fullträffar på kontot.

– Han har gjort det otroligt bra, så det är bara hatten av till honom. Det var jämnt mellan oss ett tag där i början, men sedan stack det iväg för hans del. Så vi övriga får väl ha en egen skytteligatävling, haha.

HMIS anfallare ser förstås fram emot vidare spel med klubben till hösten, men är tydlig med att han är öppen för klubbyte om intresset finns.

– Skulle chansen komma så hade jag helt klart funderat på det. Det är ju tråkigt om man ser tillbaka och ångrar sig i efter hand för att man inte tog den chansen. Vore ju kul om någon möjlighet kom och dörren är inte stängd.

För HMIS del återupptas seriespelet den sjätte augusti. Dessutom är den uppskjutna matchen mot Gunnebo fortfarande kvar att spela.

– Vi försökte se till att spela den i slutet av juni men då hade flera spelare i bortalaget testats positivt för corona. Men jag gissar att matchen blir uppskjuten till augusti eller en bit in i september, berättar Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!