Anfallaren tillbaka i DSK: "Han kommer i bra form"

Förlusten mot Ekhagen sved – rejält. Djursdala SK-tränaren David Henriksson har fortfarande svårt att släppa den matchen. Seger mot Malmbäck hemma på lördag hade underlättat. "Vi slår ur underläge, precis som i varje match", säger han.

Ramus Stahlin, som tidigare spelat i Gullringens GoIF och Djursdala SK, är tillbaka i den lokala fotbollen igen. Han finns med när DSK tar emot Malmbäcks IF.

Ramus Stahlin, som tidigare spelat i Gullringens GoIF och Djursdala SK, är tillbaka i den lokala fotbollen igen. Han finns med när DSK tar emot Malmbäcks IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-06-10 17:00

Djursdala SK:s senaste match i division 4 var för en dryg vecka sedan, då man förlorade med 5–3 borta mot Ekhagens IF. Det var en match som mycket väl kunde ha gått DSK:s väg. 

Laget vände och ledde med 3–2 en bit in i den andra halvleken. Då hade Ekhagen dessutom fått en spelare utvisad. Till slut blev det ändå förlust.

– Det sved rejält och den matchen har jag inte släppt än. Förhoppningsvis släpper den snart, säger tränaren David Henriksson.

Han har trots det en bra känsla inför lördagens hemmamatch mot Malmbäck, som står på lika många poäng som DSK i serien (10). Gästerna har däremot en betydligt bättre form, med tio poäng på de fem senaste matcherna. Djursdala har plockat en pinne under samma period.

– Visst har det varit lite tufft. Men det gäller att bara bita ihop. Vi gör det här för att ha roligt, säger Henriksson.

Ett glädjeämne är att anfallaren Rasmus Stahlin är hemma och med i truppen mot Malmbäck.

– Ja, han har kommit hem från sina studier och finns med. Övergången är klar och han kör på för fullt. Han har spelat fotboll i Växjö, så han kommer i bra form också.

Vad får ni med honom?

– Målskytte och speed, framför allt. Just nu ser det överlag väldigt bra ut med hård konkurrens om platserna. 

Isack Thuresson och Daniel Gustafsson finns inte med i truppen. Däremot är Christian Simonsson tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!