Anfallarens hattrick löste vinsten för VIF

Vimmerby IF vann borta mot BK Tinnis utan att spela någon bländande fotboll. Det har sin förklaring. "Det gick inte spela fotboll på den där planen. Man kunde knappt se sina egna skor", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter 3–1-segern.

Nathalie Johansson svarade för alla Vimmerby IF:s mål i segern mot Tinnis.

Nathalie Johansson svarade för alla Vimmerby IF:s mål i segern mot Tinnis.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-06-11 17:43

Vädermässigt var det perfekta förutsättningar när VIF-damerna begav sig till Linköping för match mot Tinnis. Planens skick skulle däremot bli ett större hinder. 

– Gräset var så högt att vi bara skrattade år det. Det var varken kul för oss eller för Tinnis. Det var nästan så att de skämdes över den, förklarar Mikael Rinaldo.

Därför var det viktigaste att få med sig tre poäng hem till Vimmerby. Så blev det. Segerorganisatör? Nathalie Johansson. Anfallaren gjorde alla tre mål och fortsätter alltså att ösa in mål.

– Henne vill man så klart lyfta lite extra idag (läs lördag). Sen tycker jag att hela laget ska ha beröm för att vi försöker spela. Det blev svårt och till slut fick vi börja lyfta mer bakom deras backlinje, säger tränaren.

Johansson gjorde 1–0 i mitten av den första halvleken och fyllde på med 2–0 efter en halvtimme. Efter det hann Tinnis reducera. Bara några minuter senare stängdes matchen när "Natta" fullbordade sitt hattrick.

– Vi kunde gjort ett par mål till, så det var siffror i underkant. Det var egentligen aldrig oroligt, trots att de gjorde ett reduceringsmål, säger Rinaldo och fortsätter:

– Man hade velat ha lite fler mål att gå på, men vi tar med oss segern. Det finns också mycket positivt, bland annat hur vi sätter vår press och verkligen gör det svårt för motståndarna att komma fram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!