Frida Pöder stal showen när VIF segrade: "Kände mig pigg i benen"

Frida Pöder var rubrikernas kvinna när Vimmerby IF besegrade Bankeryds SK. Anfallaren drog först till med ett hattrick och kryddade det hela med en assist. "Jag tycker vi gör en bra laginsats", säger hon till Sporten efter 4–0-segern.

Frida Pöder gjorde hattrick och ett assist när VIF vann mot Bankeryds SK.

Frida Pöder gjorde hattrick och ett assist när VIF vann mot Bankeryds SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-18 21:31

Favoritskapet låg på serieledande Vimmerby inför matchen mot Bankeryd. Och nog höll de för trycket.

4–0 slutade matchen. Bäst på plan? Frida Pöder. 

Anfallsesset hade en grym kväll och gjorde ett hattrick samt ett assist när hon spelade fram till radarpartnern Nathalie Johansson. 24-åringen var med andra ord inblandat i allt i VIF:s målproduktion denna juni-kväll.

– Det gick ju jättebra och det var kul att vi kunde göra så många mål, även om det kunde varit betydligt fler. Men jag tycker vi gör en bra laginsats, säger Pöder strax efter segerfirandet med laget. 

Vad låg bakom din succé i den här matchen?

– Jag kände mig pigg i benen. Jag har en bra träningsvecka bakom mig. Det hjälpte också att vi vågade rulla bollen och spela upp den på oss forwards från backlinjen och mittfältet. Det är kul att se att vi får utdelning av det. Ett hattrick var också kul att få göra, det var ett tag sen.

Det här var er sjätte raka match utan förlust. Vad är det ni gör så bra?

– Jämfört med tidigare tycker jag vi är mycket jämnare i lagdelarna. Sen har vi spelat ihop oss rejält och har blivit duktiga på att våga hålla i och rulla runt bollen.

Noterbart är att Nathalie Milton vaktade VIF-målet, i Pernilla Marelius frånvaro. Pöder hyllar hennes insats: 

– Hon hade inte så mycket att göra, men i slutminuterna var hon uppe i krysset och räddade en boll. Det är jätteschysst att hon ställer upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!