Gustafsson inför hösten: "Vi måste haka på trenden"

Tolv mål på lika många matcher. Det är Ricky Gustafssons facit när han och Gullringen nu går in i höstens fortsatta seriespel. Kan laget ta sig ända upp i serieledning? Och vem går vinnande ur skytteligan? Det är bara ett par av frågorna vi ställde till liraren.

Ricky Gustafsson gjorde tolv mål för Gullringen under våren, nu siktar han på att göra ännu fler.

Ricky Gustafsson gjorde tolv mål för Gullringen under våren, nu siktar han på att göra ännu fler.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-24 19:05

Hur har uppladdningen sett ut?

– Tja, vi har ju varit lediga i två veckor nu. Sedan började vi träna igen i torsdags, och träningsupplägget kommer fortsätta som det gjort tidigare. Alltså tre träningar i veckan.

Tabellkampen...

– Man vill ju alltid komma så högt upp som möjligt, så är det ju. Men det är mycket som ska passa in. Siktet ligger på att fortsätta på det här vinnarspåret vi haft under våren. Kommer vi topp tre så är det väl inte fy skam, men att nå förstaplatsen är förstås målet för hösten.

Förändringspotential?

– Vi har spelat riktigt bra hittills. Som förväntat, skulle jag ändå säga. Det blev ju vinst mot serieledarna Tranås bland annat, så det är ju kanon. Däremot har vi väl haft ett par onödiga poängtapp. Så om det är något vi behöver förbättra/förändra så är det att ta de där poängen i måste-matcherna. De andra lagen i toppen på tabellen tappar inte så mycket poäng, så det gäller att vi också hakar på den trenden.

Vinstchansen i skytteligan...

– Ja du, jag vet inte riktigt. Visst, jag har gjort en del mål och ligger tvåa i skytteligan för tillfället, men det är många enkla mål som har gjorts. Jag har varit på rätt plats vid rätt tillfälle helt enkelt. Men jag hade förstås kunnat göra sex-sju mål till, sett till mina målchanser. Men det får jag ta igen nu till hösten.

Två veckor till match

Den femte augusti drar herrarnas spel i division fyra igång igen, och för Gullringens del så börjas det med hemmamatch mot Malmbäcks IF. Laget ligger för närvarande på en tiondeplats (tredje sist) i tabellen, och förlorade hemma mot Gullringen i våras med 2–0.

– Det är ett bra exempel på en match som vi ska vinna. Vi mötte de borta tidigt under våren, och då vann vi, så vi ska med andra ord lyckas vinna även den här gången, konstaterar Gustafsson och fortsätter:

– Dessutom tycker jag att det är skönt att vi spelar hemma på Gullemon. Vi har en av seriens bästa planer, och samtidigt är det skönt att slippa åka iväg för att spela bortamatch direkt i höst.

Nyheter i truppen?

– Utöver att vi har fått in Dzenan Hrnic så är truppen intakt, och det har fallit väl ut med både Victor Okeji och Maqbul Daudi. Så det ser bra ut och alla verkar riktigt taggade på att komma igång med seriespelet igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!